Turta dulce fara miere

de katty in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 3540 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Pentru ca nu mananc miere, tocmai ma gandeam cu ce sa o inlocuiesc in turta dulce. Asa ca reteta Laurei mi-a dat idei. Nu am avut merdenchi, dar am avut altceva  aromat si anume, peltea de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr peltea de portocale (http://weekendpassion.blogspot.ro/2013/11/peltea-de-portocale.html)
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 125 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • condimente ptr turta dulce (scortisoara, cuisoare, ghimbir)
  • royal icing ptr decor
  • 1 albus
  • 150 gr zahar pudra din comert
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce fara miere:

Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le asezam in tava. Dam tava la cuptor ptr 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Lasam turta dulce sa se raceasca.

Pentru decor, mixam intr-un castron albusul pana incepe sa se lege, apoi adaugam cate putin zahar pudra si zeama de lamaie, mixand  continuu. Ornam turta dulce racita dupa cum dorim, apoi o lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce fara miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

09.01.2017, 20:54

Mmmm, prea buna si aromata este!

miki_a 1

10.01.2017, 21:31

Cat de frumos arata!

adry88 1

11.01.2017, 14:46

frumos si bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca si caramel