Turta dulce fara miere

de katty in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 420 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Pentru ca nu mananc miere, tocmai ma gandeam cu ce sa o inlocuiesc in turta dulce. Asa ca reteta Laurei mi-a dat idei. Nu am avut merdenchi, dar am avut altceva  aromat si anume, peltea de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr peltea de portocale (http://weekendpassion.blogspot.ro/2013/11/peltea-de-portocale.html)
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 125 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • condimente ptr turta dulce (scortisoara, cuisoare, ghimbir)
  • royal icing ptr decor
  • 1 albus
  • 150 gr zahar pudra din comert
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce fara miere:

Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le asezam in tava. Dam tava la cuptor ptr 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Lasam turta dulce sa se raceasca.


Pentru decor, mixam intr-un castron albusul pana incepe sa se lege, apoi adaugam cate putin zahar pudra si zeama de lamaie, mixand continuu. Ornam turta dulce racita dupa cum dorim, apoi o lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce fara miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

09.01.2017, 20:54

Mmmm, prea buna si aromata este!

miki_a 1

10.01.2017, 21:31

Cat de frumos arata!

adry88 1

11.01.2017, 14:46

frumos si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi sau Ciucalai