Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Iul 2017 | 502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ricotta
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1 lamaie bio (zeama si coaja data pe razatoare)
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie, mac si ricotta:

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare.


Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta.


Adaugam zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa minerala si semintele de mac.


In compozitia aceasta, incorporam alternativ spuma de albusuri si faina cernuta.


Asezam hartiute de copt in tava de briose, le umplem cu compozitie la 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.


Facem testul cu scobitoarea, scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din tava pe un gratar, le lasam la racit si le pudram inainte de servire cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie, mac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

11.07.2017, 00:46

cristeena20 1

14.07.2017, 15:07

ce frumoase au iesit! tre sa le incerc si eu

noiinbucatarie 1

16.07.2017, 09:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada