Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Iul 2017 | 2075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ricotta
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1 lamaie bio (zeama si coaja data pe razatoare)
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie, mac si ricotta:

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare.


Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta.


Adaugam zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa minerala si semintele de mac.


In compozitia aceasta, incorporam alternativ spuma de albusuri si faina cernuta.


Asezam hartiute de copt in tava de briose, le umplem cu compozitie la 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.


Facem testul cu scobitoarea, scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din tava pe un gratar, le lasam la racit si le pudram inainte de servire cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie, mac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

11.07.2017, 00:46

cristeena20 1

14.07.2017, 15:07

ce frumoase au iesit! tre sa le incerc si eu

Rahela Velicu 1

16.07.2017, 09:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon

de Rocsi 9

ieri la 11:51

Melci cu nuca , stafide si scortisoara

pe 09.12 la 23:05

Salata  turceasca de vinete cu nuci , rodie si menta

pe 09.12 la 22:11

Prăjitură turnată cu brânză

pe 09.12 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Pasca umpluta cu ciocolata