Desert tort de biscuiti cu ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 11 Dec 2018 | 3218 vizualizari

 

....cu gust intens de portocale, vanilie si rom, cu textura cremoasa si umplutura delicioasa.
Cred ca toata viata nu ma voi putea satura de acest desert incredibil care imi va aduce intotdeauna aminte de salamul de biscuiti din copilarie facut de mama.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 660 gr. biscuiti Petite Beurre (sau populari)
  • 150 gr. unt (82%)
  • 400 gr. (un borcan mic de nutella)
  • 100 gr. ciocolata amaruie cu portocale
  • 2 linguri sirop de artar
  • vanilie extract o lingurita
  • 3 fiole esenta de rom
  • coaja razuita de la o portocala( Bio)
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml lapte
  • cateva bucati de rahat cu fructe
  • bomboane cu umplutura de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti cu ciocolata:

Biscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas.

Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si aromele, vanilia, esenta de rom, coaja de portocala.

Compozitia am pus-o deasupra biscuitilor, am adaugat siropul de artar si rahatul taiat in felii, apoi nutella, si am amestecat totul bine.

Pe un platou am pus inelul culinar, am adaugat compozitia si am nivelat cu o spatula.

Am pus tortul la rece cateva ore bune si, cand a fost gata, am decorat cu bombonele cu portocale.

Va doresc pofta buna la desert cu suflet romanesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

14.12.2018, 10:59

Multumesc frumos Dantes!

Corinuta 1

16.12.2018, 19:44

Ce bunatate aromata!

RuxyRux 1

18.12.2018, 22:51

Multumesc Corinuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata