Desert tort Negresa de post

de amalia01 in Torturi, 12 Mar 2017 | 812 vizualizari

 

Am incercat de multe ori sa pregatesc Negresa, de post sau nu, dar niciodata nu mi-a iesit asa cum as fi vrut. Chiar daca reteta se dadea a fi garantata. Mie nu imi iesea si pace! 
 
  Pana acum cand am combinat 2 retete . Rezultatul este delicios. Nu este "garantat 100%", dar mie mi-a reusit.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 2 cani de faina
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 1/2 cana de apa minerala
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 borcan de dulceata de capsuni ( 250 g)
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • glazura:
  • 100 g ciocolata neagra Nestle Desert
  • 50 ml frisca lichida Meggle
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Negresa de post:


Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel.


Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.


Torni compozitia in tava si lasi la cuptor, pentru 45 de minute (sau pana cand suprafata devine ferma).


Lasi blatul sa se raceasca in tava.


Scoti blatul din tava si il intepi din loc in loc cu o scobitoare/ frigaruie.


Topesti pe baie de aburi ciocolata si adaugi treptat frisca lichida, amestecand continuu cu o spatula. Ai grija sa nu fiarba!


Torni glazura calda peste prajitura si lasi sa se raceasca ( cca. 1 ora).


Decorezi tortul dupa inspiratie.


Tips & Tricks: eu am folosit o cana de 250 ml si o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 28*19 cm.


 

TIPS-URI

1

tort

2

de post

3

nuca

4

dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (16)

kytz 1

13.03.2017, 19:14

oanapl 1

14.03.2017, 15:35

Delicioasa!

noiinbucatarie 1

27.03.2017, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32