Desert tort Negresa de post

de amalia01 in Torturi, 12 Mar 2017 | 2513 vizualizari

 

Am incercat de multe ori sa pregatesc Negresa, de post sau nu, dar niciodata nu mi-a iesit asa cum as fi vrut. Chiar daca reteta se dadea a fi garantata. Mie nu imi iesea si pace! 
 
  Pana acum cand am combinat 2 retete . Rezultatul este delicios. Nu este "garantat 100%", dar mie mi-a reusit.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 2 cani de faina
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 1/2 cana de apa minerala
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 borcan de dulceata de capsuni ( 250 g)
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • glazura:
  • 100 g ciocolata neagra Nestle Desert
  • 50 ml frisca lichida Meggle
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Negresa de post:


Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel.


Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.


Torni compozitia in tava si lasi la cuptor, pentru 45 de minute (sau pana cand suprafata devine ferma).


Lasi blatul sa se raceasca in tava.


Scoti blatul din tava si il intepi din loc in loc cu o scobitoare/ frigaruie.


Topesti pe baie de aburi ciocolata si adaugi treptat frisca lichida, amestecand continuu cu o spatula. Ai grija sa nu fiarba!


Torni glazura calda peste prajitura si lasi sa se raceasca ( cca. 1 ora).


Decorezi tortul dupa inspiratie.


Tips & Tricks: eu am folosit o cana de 250 ml si o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 28*19 cm.


 

TIPS-URI

1

tort

2

de post

3

nuca

4

dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

kytz 1

13.03.2017, 19:14

oanapl 1

14.03.2017, 15:35

Delicioasa!

Rahela Velicu 1

27.03.2017, 08:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Tort exotic cu kiwi si banane