Tort cu blat pufos si crema de cacao

de CristinaCriss in Torturi, 6 Apr 2014 | 2561 vizualizari

 

Este un tort delicios si contine o cantitate de faina foarte mica.

 

INGREDIENTE

  • Crema de cacao (din care folosim 1/3 pentru blat si 2/3 pentru crema):
  • 100 g cacao
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • 8 galbenusuri
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 50 g zahar
  • un praf sare
  • 1/3 din crema de mai sus
  • un praf sare
  • Crema pentru umplut si ornat:
  • 2/3 din crema de mai sus
  • 2 pachete unt
  • 2 fiole rom
  • 300 ml smantana pentru frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat pufos si crema de cacao:

Crema de cacao


Intr-un vas amestecam cacaua, zaharul si apa. Asezam pe foc si amestecam continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani mai groase. Tragem vasul de pe foc, adaugam galbenusurile mixand energic aprox. 3 min..


Blat


Albusurile impreuna cu un praf sare se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza inca 2-3 minute. Cu ajutorul unui tel incorporam cu grija faina si 1/3 din crema (rece) de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (diametru 26 cm.) si coacem in cuptorul preincalzit 15 minute la 150 grade, 35 minute la 160 grade. Dupa racire se taie blatul in doua.


Crema pentru umplut si ornat


Se mixeaza untul (tinut la temperatura camerei) impreuna cu ce a mai ramas din crema de mai sus (2/3) si esenta de rom pana ce compozitia devine pufoasa, apoi cu ajutorul unui tel se incorporeaza in frisca obtinuta din smantana.

Asamblare


Se lipesc cele 2 foi de blat cu 1/3 crema si se orneaza cu restul. Am ras deasupra ciocolata.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

daca vreti ca tortul sa fie mai dulce mai adaugati 50 g zahar la cantitatea totala (eu il prefer mai putin dulce, imi place sa simt gustul intens de cacao)

2

in loc de ciocolata rasa puteti pune nuca caramelizata

3

untul puteti sa-l bateti spuma inainte de a-l amesteca cu cele 2/3 crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat pufos si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

deyutzky 1

06.04.2014, 19:19

bine ai venit bun tortulet ai pregatit!

simonacallas 1

06.04.2014, 23:20

Interesanta reteta Bun venit

Pushaa 1

07.04.2014, 13:09

yamy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!