Tort egiptean

de MIUTA in Torturi, 16 Ian 2011 | 5655 vizualizari

 

Astazi am facut un tort pentru fata nasilor mei care implineste 18 ani.La multi ani Oana!

 

INGREDIENTE

FOI ( 6 bucati)
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 240 g alune macinate sau nuci
CREMA I
  • 12 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 680 ml lapte
  • 4 linguri amidon (faina)
  • 350 g unt nesarat
  • esenta de vanilie
CREMA II
  • 500 ml frisca Hulala
  • 300 g zahar
  • 240 g alune zdrobite sau nuca prajita si macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foile se fac pe rand cate una.Se mixeaza 2 albusuri cu 2 linguri de zahar pana se face o spuma tare.Se adauga 1/2 faina si 40 g nuca macinata si se amesteca usor cu o paleta de lemn.Se intinde pe spatele tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la foc mic 15 min.La fel se fac si cu urmatoarele 5 foi.Foile se pun suprapuse despartite neaparat de foi de copt sau hartie,altfel se lipesc intre ele.Cand s-au terminat de copt foile ne apucam de crema 1.


Trebuie pus la fiert intr-o cratita pe abur 12 galbenusuri,12 linguri de zahar,4 linguri amidon si 680 ml lapte.Se fierb pana se ingroasa ca o budinca si se pune la rece.Se mixeaza spuma 350 g unt si se amesteca cu crema racita si esenta de vanilie.


Se pregateste crema 2.Se pune la caramelizat intr-o cratita 300 ml zahar.Cand s-a caramelizat se toarna pe o hartie de copt si se lasa la racit.Cand s-a racit se macina in robotul de bucatarie.Se bate frisca (500 ml) cu mixerul pana se ingroasa pe urma se amesteca cu zaharul(caramel) macinat si nuca 240 g.Se incepe asamblarea tortului.Se aseaza prima foaie pe platou.Cremele se imparte in 5 parti daca doriti sa va fie mai usor la umplut foile.Pe foaia asezata pe platou se pune un strat din crema 1.Peste Crema 1 se pune crema 2.Se pune a doua foaie si se procedeaza la fel ca la prima.Se umplu toate foile si se orneaza dupa preferinte.Eu am ales martipanul si m-am impotmolit putin deoarece este prima data cand il folosesc.A trebuit sa-l pun 30 secunde la microunde si l-am intins pe foaie de copt mai usor.Ornamentele le-am cumparat prin comanda de la Tg.Mures.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

MIUTA 1

18.01.2011, 22:05

Multumesc tuturor,pupici multi,multi

Adinacarla 1

08.02.2011, 14:34

foarte bun tortul...l-am facut si eu.
Al tau e super decorat felicitari.

MIUTA 1

14.02.2011, 22:59

Multumesc Adinacarla

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Torturi cu fructe si frisca