Tort egiptean

de MIUTA in Torturi, 16 Ian 2011 | 9732 vizualizari

 

Astazi am facut un tort pentru fata nasilor mei care implineste 18 ani.La multi ani Oana!

 

INGREDIENTE

FOI ( 6 bucati)
  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 240 g alune macinate sau nuci
CREMA I
  • 12 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 680 ml lapte
  • 4 linguri amidon (faina)
  • 350 g unt nesarat
  • esenta de vanilie
CREMA II
  • 500 ml frisca Hulala
  • 300 g zahar
  • 240 g alune zdrobite sau nuca prajita si macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foile se fac pe rand cate una.Se mixeaza 2 albusuri cu 2 linguri de zahar pana se face o spuma tare.Se adauga 1/2 faina si 40 g nuca macinata si se amesteca usor cu o paleta de lemn.Se intinde pe spatele tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la foc mic 15 min.La fel se fac si cu urmatoarele 5 foi.Foile se pun suprapuse despartite neaparat de foi de copt sau hartie,altfel se lipesc intre ele.Cand s-au terminat de copt foile ne apucam de crema 1.

Trebuie pus la fiert intr-o cratita pe abur 12 galbenusuri,12 linguri de zahar,4 linguri amidon si 680 ml lapte.Se fierb pana se ingroasa ca o budinca si se pune la rece.Se mixeaza spuma 350 g unt si se amesteca cu crema racita si esenta de vanilie.

Se pregateste crema 2.Se pune la caramelizat intr-o cratita 300 ml zahar.Cand s-a caramelizat se toarna pe o hartie de copt si se lasa la racit.Cand s-a racit se macina in robotul de bucatarie.Se bate frisca (500 ml) cu mixerul pana se ingroasa pe urma se amesteca cu zaharul(caramel) macinat si nuca 240 g.Se incepe asamblarea tortului.Se aseaza prima foaie pe platou.Cremele se imparte in 5 parti daca doriti sa va fie mai usor la umplut foile.Pe foaia asezata pe platou se pune un strat din crema 1.Peste Crema 1 se pune crema 2.Se pune a doua foaie si se procedeaza la fel ca la prima.Se umplu toate foile si se orneaza dupa preferinte.Eu am ales martipanul si m-am impotmolit putin deoarece este prima data cand il folosesc.A trebuit sa-l pun 30 secunde la microunde si l-am intins pe foaie de copt mai usor.Ornamentele le-am cumparat prin comanda de la Tg.Mures.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

MIUTA 1

18.01.2011, 22:05

Multumesc tuturor,pupici multi,multi

Adinacarla 1

08.02.2011, 14:34

foarte bun tortul...l-am facut si eu.
Al tau e super decorat felicitari.

MIUTA 1

14.02.2011, 22:59

Multumesc Adinacarla

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat Montignac