Tort Mario

de Adele in Torturi, 25 Mar 2014 | 1514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua.
  • 150. gr zahar
  • 3 linguri de ulei.
  • 5 linguri de faina.
  • 4 linguri de cacaoa.
  • 1 praf de copt.
  • 3 linguri de dulceata de caise.
  • Crema :
  • 500 ml. lapte
  • 3 oua.
  • 50 gr unt.
  • 3 linguri faina.
  • 1oo gr zahar.
  • 1 esenta vanilie .
  • Sirop:
  • zeama de la compot.
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata neagra.
  • fructe din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mario:

Blat: Batem ouale cu zahar si ulei,adaugam cele 3 linguri de dulceata ,faina cu praful de copt si cacaoa.Compozitia o punem intr-o tava rotunda ,o dam la cuptor pentru 20 - 25 de min. la 180°.


Crema: Punem pe foc laptele cu 50 gr de zahar si esenta de vanilie,intr-un vas amestecam ouale cu zaharul ramas si faina.Luam laptele de pe foc si turnam cate putin peste compoziti amestecand repede ,apoi turnam totul in cratita si punem la foc mic ,amestecand pana devine cremos.Luam crema de pe foc si adaugam 50 gr de unt amestecand pana se topeste ,astel crema devine lucioasa.


Blatul racit se taie in doua ,partea de sus fiind mai subtire,partea mai groasa o scobim usor facand cu lingura o gaura in interior(blatul ramasa se pastreaza pentru decor).


Insiropam usor si adaugam crema racira foarte bine ,punem cealalta parte de blat pe care o insiropam.Dam la rece pentru 30 min. Dupa care imbracam tortul in frisca ,in jurul tortului punem blatul facut bucatele .Deasupra se orneaza cu frisca ,bucatele de fructe din compot si ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mario" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lia_ 1

26.03.2014, 13:58

pare f. gustos si l-ai decorat f frumos. bvvvv

Adele 1

26.03.2014, 15:15

multumesc

MIUTA 1

28.03.2014, 12:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte