Tort Mario

de Adele in Torturi, 25 Mar 2014 | 2842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua.
  • 150. gr zahar
  • 3 linguri de ulei.
  • 5 linguri de faina.
  • 4 linguri de cacaoa.
  • 1 praf de copt.
  • 3 linguri de dulceata de caise.
  • Crema :
  • 500 ml. lapte
  • 3 oua.
  • 50 gr unt.
  • 3 linguri faina.
  • 1oo gr zahar.
  • 1 esenta vanilie .
  • Sirop:
  • zeama de la compot.
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata neagra.
  • fructe din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mario:

Blat: Batem ouale cu zahar si ulei,adaugam cele 3 linguri de dulceata ,faina cu praful de copt si cacaoa.Compozitia o punem intr-o tava  rotunda ,o dam la cuptor pentru 20 - 25 de min. la 180°.

Crema: Punem pe foc laptele cu 50 gr de zahar si esenta de vanilie,intr-un vas amestecam ouale cu zaharul ramas si faina.Luam laptele de pe foc si turnam cate putin peste compoziti amestecand repede ,apoi turnam totul in cratita si punem la foc mic ,amestecand pana devine cremos.Luam crema de pe foc si adaugam 50 gr de unt amestecand pana se topeste ,astel crema devine lucioasa.

Blatul racit se taie in doua ,partea de sus fiind mai subtire,partea mai groasa o scobim usor facand cu lingura o gaura in interior(blatul ramasa se pastreaza pentru decor).

Insiropam usor si adaugam crema racira foarte bine ,punem cealalta parte de blat pe care o insiropam.Dam la rece pentru 30 min. Dupa care imbracam tortul in frisca ,in jurul tortului punem blatul facut bucatele .Deasupra se orneaza cu frisca ,bucatele de fructe din compot si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mario" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

Lia_ 1

26.03.2014, 13:58

pare f. gustos si l-ai decorat f frumos. bvvvv

Adele 1

26.03.2014, 15:15

multumesc

MIUTA 1

28.03.2014, 12:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Felie de lapte"