Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100

de CameliaR in Dulciuri, 2 Sep 2016 | 4811 vizualizari

 

Acest tort fin si tare gustos l-am ales ca sa sarbatoresc reteta cu numarul 100 pe Bucataras. Pentru crema de lapte m-am inspirat de la Violeta. Este simplu de facut dar are un gust tare bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua medii
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • colorant roz (optional)
  • Crema de lapte:
  • 1 l lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g amidon
  • 4 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • apa+zahar
  • Pentru decor:
  • ness/cacao + ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. La final adaugam colorantul (optional). Daca alegeti sa faceti blatul de cacao trebuie sa amestecati faina cu cacao, o treceti prin sita iar apoi incepeti sa o incorporati in amestecul de oua. Punem compozitia intr-o tava de 18 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa vedem daca este copt.

Crema de lapte:

Mixam untul cu zaharul pudra pana de vine cremos. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte iar restul de lapte il punem la fiert. Adaugam si ciocolata rupta bucatele, cele 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Cand laptele este fiert trebuie sa adaugam amidonul. Amestecam continuu l afoc mic pana se ingroasa ca o budinca. Cand crema de lapte este rece trebuie sa incorporam crema de unt in amestec. 

Asamblare:

Taiem blatul in 3 sectiuni. Punem prima sectiune in inelul tortului si o insiropam. Adaugam jumatate din crema de lapte. Adaugam o doua sectiune si o insiropam. Adaugam restul de crema. Insiropam a treia sectiune si acoperim tortul cu acesta sectiune. Lasam la frigider peste noapte. 

Presaram cafea sau cacao si punem ciocolata rasa, ciocolata rupta bucatele sau chipsuri de ciocolata.

TIPS-URI

1

Eu am pus 100 de grame de faina deoarece l-am facut simplu si am adaugat colorant pentru blat. Daca doriti puteti sa faceti blatul de cacao la care adaugati 50 g faina si 50 g cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

dragosl 1

05.09.2016, 11:41

xxxxx

Ancutsa 1

06.09.2016, 18:35

Felicitari si mult inainte! Tare frumos tortul!

CameliaR 1

06.09.2016, 22:39

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte si nuca pralinata