Tort Festiv

de JulyCris in Torturi, 24 Apr 2014 | 1089 vizualizari

 

Am facut acest tort pt ziua mamei mele care a fost imediat dupa Paste.Am luat de ici,de colo si a iesit acest tort.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 300 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura rasa cu miere
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 plic cappucino
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 gr krantz
  • frunze de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Festiv:

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam faina impreuna cu cacaoa si amestecam incet cu o lingura. Punem blatul la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii si-l lasam la racit.


Crema Hidratam gelatina in 50 ml lapte dulce. Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de lapte dulce. Dupa ce s-a hidratat gelatina, o punem pe baie de aburi pana devine lichida. Amestecam gelatina cu compozitia de lapte condensat si dam la rece cel putin o ora pana devine ca o budinca. Batem frisca si amestecam cu crema de lapte condensat.


Taiem blatul in 3, insiropam cu siropul facut astfel: caramelizam zaharul, adaugam laptele, lasam pana se topeste zaharul, apoi luam de pe foc. Adaugam plicul de cappucino.


Insiropam fiecare blat si asamblam. Blat/jumatate din crema,blat/cealalta jumatate,blat. Deasupra am pus frisca amestecata cu Krantz. Frisca se bate bine si se adauga Krantz-ul facut din zahar caramelizat amestecat cu nuci.Se lasa la racit,dupa ce se raceste se rupe bucati mici si se baga in robotul de bucatarie. Am adaugat la decor frunze de ciocolata.


Reteta pt frunze o gasiti aici.

 

TIPS-URI

1

Eu am taiat blatul in 2,pt ca am facut o greseala. Am batut ouale intregi si nu a crescut asa cum ar fi trebuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Festiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

laura_n 1

25.04.2014, 15:31

la multi ani mamei! sa se bucure de ani frumosi si sanatate!

JulyCris 1

25.04.2014, 16:36

Multumesc Rocsi,Laura!!! Va doresc la fel si voua!

robert_badica 1

13.07.2014, 20:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte si nuca pralinata