Tort Festiv

de JulyCris in Torturi, 24 Apr 2014 | 3790 vizualizari

 

Am facut acest tort pt ziua mamei mele care a fost imediat dupa Paste.Am luat de ici,de colo si a iesit acest tort.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 300 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura rasa cu miere
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 plic cappucino
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 gr krantz
  • frunze de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Festiv:

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam faina impreuna cu cacaoa si amestecam incet cu o lingura. Punem blatul la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii si-l lasam la racit.

Crema Hidratam gelatina in 50 ml lapte dulce. Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de lapte dulce. Dupa ce s-a hidratat gelatina, o punem pe baie de aburi pana devine lichida. Amestecam gelatina cu compozitia de lapte condensat si dam la rece cel putin o ora pana devine ca o budinca. Batem frisca si amestecam cu crema de lapte condensat.

Taiem blatul in 3, insiropam cu siropul facut astfel: caramelizam zaharul, adaugam laptele, lasam pana se topeste zaharul, apoi luam de pe foc. Adaugam plicul de cappucino.

Insiropam fiecare blat si asamblam. Blat/jumatate din crema,blat/cealalta jumatate,blat. Deasupra am pus frisca amestecata cu Krantz. Frisca se bate bine si se adauga Krantz-ul facut din zahar caramelizat amestecat cu nuci.Se lasa la racit,dupa ce se raceste se rupe bucati mici si se baga in robotul de bucatarie. Am adaugat la decor frunze de ciocolata.

Reteta pt frunze o gasiti aici.

TIPS-URI

1

Eu am taiat blatul in 2,pt ca am facut o greseala. Am batut ouale intregi si nu a crescut asa cum ar fi trebuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Festiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

laura_n 1

25.04.2014, 15:31

la multi ani mamei! sa se bucure de ani frumosi si sanatate!

JulyCris 1

25.04.2014, 16:36

Multumesc Rocsi,Laura!!! Va doresc la fel si voua!

robert_b 1

13.07.2014, 20:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte si nuca pralinata