Tort Dobos

de Constelatialeu in Torturi, 7 Mar 2015 | 9780 vizualizari

 

Tortul asta l-am facut pentru ca maine cica-i ziua noastra a femeilor,deci in cinstea noastra,sa ne fie de bine.
E cam migalos ce-i drept,dar e si gustos,deci merita sa-l faci....m-am inspirat de pe blogul Dragoste In Bucatarie ( Adriana Lucia Mara),n-am respectata eu chiar 100 % dar zic ca mi-a iesit....inca e in faza ''sta la frigider pana maine,nu ne atingem de el''.....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar farin
  • 6 linguri de faina
  • 60 g unt
  • Pentru crema
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar farin
  • 200 g ciocolata amara cu peste 50 % cacao
  • 50 g cacao
  • 250 g unt cu peste 80 % grasime
  • esenta rom
  • Pentru glazura
  • zahar pentru ars
  • glazura de ciocolata Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Crema : Mai intai am inceput cu prepararea cremei,care trebuie sa stea la rece. Intr-o cratita cu fund dublu punem ouale si zaharul,bagam mixerul si mixam cca 5 min,apoi punem cratita pe foc si amestecam cu o lingura de lemn,pana incepe sa se incalzeasca,nu trebuie sa fie fierbinte,cat sa fie calda sa putem tine degetul fara sa ne friga.Dupa ce s-a incalzit,dam cratita de pe foc si bagam mixerul,incepem sa mixam pana devine o spuma ferma.Lasam sa se odihneasca cat noi ne ocupam de ciocolata si de unt.Ciocolata rupta in bucatele,impreuna cu cacaoa si 50 g unt pe baie de abur pana se topesc.Separat mixam untul ce a fost lasat la temperatura camerei cu cel putin 3 ore inainte.Peste untul moale incepem sa punem spuma de oua,putin cate putin si mixam bine,procedam asa pana terminam toata spuma de oua.Ciocolata topita si un pic racita o transferam intr-un castron,adaugam romul si apoi,cate putin din crema de unt si oua,mixam bine,procedam asa pana terminam crema de oua si unt si obtinem o crema de ciocolata spumoasa.Dam crema la frigider pentru cateva ore.


Foile : Batem alusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea ferma.Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar,apoi adaugam untul topit.Peste galbenusuri adaugam albusurile amestecand cu miscari lente,de jos in sus,la final adaugam faina cernuta.Din aceasta compozitie trebuie sa obtinem 6 foi cu diametrul de 20 cm.Eu am cantarit la inceput castronul in care urma sa fac compozitia,apoi am cantarit compozitia totala si am impartit la 6 ca sa obtin foi cu aceiasi cantitate de compozitie.Am asezat hartie de copt in tava,am trasat un cerc cu diametru de 20 cm si apoi am adaugat compozitia niveland uniform.Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 8-10 min,pana incepe sa se maroneasca.Asa am procedat cu toate foile.Cand am scos tava din cuptor am presarat zahar farin deasupra,am dezlipit foaia si am intors-o invers,cu partea cu zahar in jos ca sa nu se lipeasca,am lasat la racit.Dupa ce am copt toate foile le-am lasat sa se raceasca bine.


Am ales foaia care arata cea mai bine si am impartit-o in 16 triunghiuri,8 dintre triunghuri le-am glazurat cu zahar ars,aici trebuie sa lucrezi foarte repede ca se intareste rapid.restul de 8 triunghiuri le-am glazurat cu ciocolata topita .


Asamblare :


Asezam prima foaie pe un platou,intindem o parte din crema,apoi asezam foaia a doua,urmeaza crema,foaia a treia,crema,foaia a patra crema ,foaia a cincea crema si ultima foaia sunt triunghiurile glazurate.Avem grija sa oprim crema si pentru ornat.Triunghiurile glazurate le asezam pe moate de crema,alternand unul glazurat cu zahar, altul cu ciocolata.Si cam asta-i toata treaba

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:39

mirela0911 1

11.03.2015, 13:41

Delicios si frumos!

noiinbucatarie 1

01.03.2016, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos