Tiramisu reţetă adaptata

de leoflori in Torturi, 19 Oct 2009 | 7999 vizualizari

 

Tiramisu reţetă adaptata

 

INGREDIENTE

       BLAT :

  • 300 gr. unt la temp. camerei
  • 270 gr. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 gr. zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri ness dizolvate in 1 lingura apa fiarta

       CREMA :   

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar pudra
  • 500 gr. mascarpone
  • esenta vanilie
  • cacao + cioco pt. ornat
  • optional 2 linguri coniac

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata


Blatul : Amestecam faina cu cacao si praf de copt. Bat galbenusurile cu zahar pana se albesc iar zaharul se topeste. Peste galbenusuri adaug untul, nessul dizolvat si omogenizez. Bat albusurile spuma. In amestecul de galbensuri adaug alternand,1 lingura faina, 1 lingura albus. Incorporam totul bine si apoi punem intr-o forma inalta de tort de cca 15 cm sau impartim compozitia in 2 si coacem de 2 ori. La foc mediu cca 45-55 minute, pana se face in mijloc.



Eu am copt intr-o cratita mai inalta. Dupa ce s-a racit am taiat in 3 si am insiropat cu 100 ml. ness tare.


reteta Cremei de mascarpone este preluata de la Oana (multam!)


CREMA : Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam mascarpone rece, amestecam incet cu lingura, adaugam esenta de vanilie si albusurile batute batz.




Asamblare :1 blat insiropat cu ness



crema




1 blat insiropat


si tot asa pana terminam blaturile si crema.


Se lasa la frigider cateva ore.





 

TIPS-URI

1

crema de mascarpone este a Oanei, vedeti reteta ei pt.mai multe detalii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Michelle 1

24.10.2009, 21:37

arata super bine

leoflori 1

26.10.2009, 16:42

multumesc Michelle!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune