Diplomat cremos cu mandarine

de ela in Torturi, 15 Feb 2012 | 2704 vizualizari

 

eram datoare cu un tort pentru voi de ziua mea....va multumesc tuturor pentru urarile frumoase...apoi i-am promis la Miha ceva dulce pentru ca mi-a urat ,,la multi ani'' in toate locurile posibile :)))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2000 gr biscuiti petit beurre
  • 150 gr unt
  • 1 lingura cacaoa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • CREMA:
  • 1 kg branza cremoasa de la dr Oetker
  • 250 gr crema mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 3 plicuri gelatina vegetala(dr Oetker)
  • 200 gr zahar pudra cu gust de vanilie de la dr Oetker
  • 2 compoturi mandarine (cutii mici)
  • gem de caise pentru ornat
  • 1 plic intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cremos cu mandarine:

Scoatem mandarinele din compot si le punem la scurs intr-o sita.Le taiem cubulete.


Punem biscuitii in robotul de bucatarie si ii maruntim bine.Untul il punem la topit intr-o craticioara si cand este topit,adaugam cacaoa si esenta de vanilie si amestecam bine.Punem sosul peste biscuitii macinati si omogenizam bine.Punem intr-o forma de tort de 28cm si dam la frigider pana pregatim crema si gelatina.


Gelatina o punem intr-o craticioara peste care turnam zeama de compot si apa pana la 500ml,amestecam bine si punem la foc mic pana da in primul clocot,apoi oprim si lasam sa se raceasca putin.


Frisca o mixam cu intaritorul de frisca si zaharul pudra,adaugam crema de branza si crema mascarpone si omogenizam bine cu o lingura de lemn.Adaugam si gelatina si esenta de vanilie si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de biscuiti,nivelam bine si dam la frigider cateva ore pana se intareste crema.Scoatem cu grija inelul formei si ornam dupa preferinte.Eu am ornat cu un gem de caise mai subtire,delicios....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cremos cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

ela 1

24.02.2012, 22:15

Ica,a fost delicios

Teo 1

24.02.2012, 22:26

vaiii, bun a mai fost !

ela 1

24.02.2012, 22:43

Teo....te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!