Tort "Tutti Frutti"

de ninaishon in Torturi, 2 Iul 2010 | 5141 vizualizari

 

e plin cu fructe :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 3 pahare faina,
  • 2 pahare zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 linguri cacao.
  • Crema:
  • 500g smintina,
  • 100g zahar
  • Sos caramel:
  • 35g unt,
  • 100g zahar brun,
  • 90 ml frisca nebatuta,
  • 1 varf cutit sare,
  • 1 lingurita esenta vanilie.
  • Pentru ornat:
  • frisca.
  • fructe: 2 banane, 3 portocale, 4 kiwi, 2 caise, 20 capsuni, 20 cirese
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Tutti Frutti":

Blat:


Se separa galbenusurile de albusuri, apoi albusurile impreuna cu putina sare se bat spuma tare cu mixerul 1min. Se adauga galbenusurile si zaharul si se bat la viteza maxima pana amestecul isi dubleaza volumul si obtinem o crema spumoasa 6min. Lasam mixerul deoparte si lucram cu o lingura de lemn. Adaugam faina si apoi amestecam invartind lingura "peste cap" pana se incorporeaza toata faina, apoi punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivitin cuptorul la 175°C, timp de 40 minute.



Compozitia se imparte in jumate, in a doua jumatate adaugam cacao. Cele doua jumatati la impartim in 2/3 pentru a obtine un blat mare si unul mai mic care le coacem in tavi de diferite dimensiuni. Cand blaturile sunt gata, se lasa sa se raceasca. La final obtinem cite un blat alb si negru mare si mic, in total 4 care se taie in 2 foi de mărimi egale.


Crema:


Se toarna smintina intr-un vas mai inalt si se bate cu mixerul adaugind pe parcurs toata cantitatea de zahar. Cind crema devine groasa si se dizolva tot zaharul este gata.


Sos caramel:


Cantariti toate ingredientele ca sa le aveti la indemana, in timpul prepararii sosului nu aveti voie sa va indepartati de tigaie sau sa o luati de pe foc.



Intr-o tigaie topiti untul pe foc mediu spre mic. Cand e topit complet adaugati zaharul si amestecati ca sa absoarba untul.



Continuati sa amestecati din cand in cand pana cand incepe sa fiarba, adica apar bule mari la suprafata. Dureaza cca. 3 minute. Zaharul nu este complet topit, se mai simte cu lingura. Adaugati toata frisca o data si amestecati repede cu un tel. Cresteti putin puterea focului sub tigaie si continuati sa amestecati pana incepe sosul sa fac spuma deasupra. Dureaza cca 2 minute pana sosul incepe sa fiarba. In acel moment dati focul iar la mediu spre mic si lasati sa fiarba inca cca 4 minute pana sosul incepe sa se ingroase un pic.

Luati tigaia de pe foc si puneti sosul in alt vas ca sa opriti fierberea. Adaugati sare si amestecati.



Puneti o folie peste vas. Lasati la racit complet si adaugati apoi vanilia. Sosul racit se va ingrosa bine, capatand consistenta de caramel.


Ornarea:


Se aseaza primul blat negru mare pe farfurie, se unge cu putina crema, punem felii de portocala peste care mai punem putina crema si sos caramel si la final punem alt blat alb, crema, felii de banana, iar crema si caramel. Punem al doilea blat negru se repeta tot, fructul folosit este kiwi si punem ultimul blat mare alb si aici se incheie primul nivel. Ungem locul de baza la al doilea nivel cu putina crema si punem blatul mic negru, crema, felii de capsuni, crema, sos caramel si blatul alb si se repeta tot iar, fructul folosit este caisa si la al treilea blat punem deja felii de cirese si punem ultimul blat mic alb. Tot tortul il ornam cu frisca si fructele ramase. Si-l dam la frigider.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Tutti Frutti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

marieta 1

02.07.2010, 23:27

foarte frumos tortul si cred ca e si foarte bun!!!

eclerash 1

03.07.2010, 01:17

vai,ce nebunie de fructe!!!

aziz 1

28.12.2010, 00:21

arata superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara