TORT DE FRUCTE "CARLA"

de Roda in Torturi, 8 Iun 2009 | 4722 vizualizari

 

E vara, multe fructe , sa profitam de ele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua,
  • 240g.zahar,
  • 200g.faina,
  • 30g.cacao,
  • 50g.amidon alimentar,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 1/2 dl. ulei;
  • Pentru crema:
  • 1/2l. frisca,
  • 1 praf de vanilie,
  • 2 pachete intaritor de frisca,
  • 100g.zmeura,
  • 100g.capsuni,
  • 100g.coacaze,
  • 50g. mure,
  • 100g.afine;
  • pentru ornat:
  • frisca,
  • zmeura si afine,
  • ciocolata de menaj;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE FRUCTE "CARLA":

(12 felii/70')


1.Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar,cu cacaoa,apoi se incorporeaza, treptat , in compozitia de oua.Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma patrata ,unsa si infainata si se coace la 80*C, timp de 40 de minute.Se scoate blatul din forma , inca caldut, si se taie in 3.


2.Frisca se bate cu zaharul vanilinat si cu intaritorul de frisca.Fructele se spala si se pun sa se scurga intr-un strecurator de plastic.


3.Pe prima foaie de tort se pune 1/3 din cantitatea de frisca,peste care se aseaza 1/2 din cantitatea de fructe , in amestec,se pune a doua foaie,se unge cu 1/3 din frisca, se acopera cu a treia foaie ,apoi se orneaza doar partea de sus a tortului cu restul de frisca, fara margini.Pentru margini se foloseste ciocolata de menaj , care se topeste in bain -marie si se lasa putin sa se racoreasca , apoi se ung marginile cu ea.Peste frisca se aranjeaza zmeura si afine.Cine doreste, poate sa puna peste fructe , pentru un aspect mai frumos si ca sa luceasca partea de sus a tortului, jeleu colorat, pregatit potrivit instructiunilor de pe pachet.Se tine tortul la rece, 1 ora, inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE FRUCTE "CARLA"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert sufleu de branza cu capsuni