TORT DE FRUCTE "CARLA"

de Roda in Torturi, 8 Iun 2009 | 5142 vizualizari

 

E vara, multe fructe , sa profitam de ele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua,
  • 240g.zahar,
  • 200g.faina,
  • 30g.cacao,
  • 50g.amidon alimentar,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 1/2 dl. ulei;
  • Pentru crema:
  • 1/2l. frisca,
  • 1 praf de vanilie,
  • 2 pachete intaritor de frisca,
  • 100g.zmeura,
  • 100g.capsuni,
  • 100g.coacaze,
  • 50g. mure,
  • 100g.afine;
  • pentru ornat:
  • frisca,
  • zmeura si afine,
  • ciocolata de menaj;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE FRUCTE "CARLA":

(12 felii/70')


1.Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar,cu cacaoa,apoi se incorporeaza, treptat , in compozitia de oua.Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma patrata ,unsa si infainata si se coace la 80*C, timp de 40 de minute.Se scoate blatul din forma , inca caldut, si se taie in 3.


2.Frisca se bate cu zaharul vanilinat si cu intaritorul de frisca.Fructele se spala si se pun sa se scurga intr-un strecurator de plastic.


3.Pe prima foaie de tort se pune 1/3 din cantitatea de frisca,peste care se aseaza 1/2 din cantitatea de fructe , in amestec,se pune a doua foaie,se unge cu 1/3 din frisca, se acopera cu a treia foaie ,apoi se orneaza doar partea de sus a tortului cu restul de frisca, fara margini.Pentru margini se foloseste ciocolata de menaj , care se topeste in bain -marie si se lasa putin sa se racoreasca , apoi se ung marginile cu ea.Peste frisca se aranjeaza zmeura si afine.Cine doreste, poate sa puna peste fructe , pentru un aspect mai frumos si ca sa luceasca partea de sus a tortului, jeleu colorat, pregatit potrivit instructiunilor de pe pachet.Se tine tortul la rece, 1 ora, inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE FRUCTE "CARLA"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici