Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela :)

de Ligia Bxl in Torturi, 9 Mar 2015 | 4707 vizualizari

 

Acest tort este facut de mine si nepoata mea draga Mihaela pentru ziua noastra de nastere,a fost tare bun si frumos,merci Miha pentru ajutor :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat cu diametru 30-35 cm:
  • 8 oua
  • 8 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • Pentru ganache de ciocolata (crema 1):
  • 250 ciocolata neagra
  • 200 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • Pentru crema 2:
  • 250 gr zmeura
  • 500 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • cca 500 gr de pasta de zahar alba
  • cca 100 gr pasta de zahar neagra
  • Putina frisca pentru uns tortul pe deasupra
  • Pentru insiropat :
  • 200 ml suc de fructe natural
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela :):

Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma cu putina sare.

Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine pana devine o spuma tare si lucioasa.

Se adauga galbenusurile si laptele apoi faina cernuta cu praful de copt care se amesteca usor cu o spatula.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins cu ceva timp inainte la 180°c.

Se face testul cu scobitoarea iar cand acesta este copt se mai lasa in cuptorul oprit cateva minute cu usa intredeschisa,apoi se lasa la racit(nu se scoate din forma pana nu sa racit blatul bine).

Se taie blatul in doua si se insiropeaza cu suc de fructe apoi se ung cu urmatoarele creme:

Ganache de ciocolata se face astfel:se pune ciocolata rupta bucati intr-un bol impreuna cu untul moale la temperatura camerei.Se pune frisca lichida intr-o cratita pe foc iar cand incepe sa fiarba se toarna peste ciocolata si unt.Se amesteca bine pana se topesc toate si se da la congelator pentru 30 minute.Dupa ce sa racit se mixeaza pana devine o crema nici prea moale nici prea tare.

Pentru a doua crema se bate frisca pana se intareste apoi se unge cel de-al doilea strat de crema peste blatul insiropat si se adauga zmeura.

Tortul se unge cu frisca apoi se modeleaza cu pasta de zahar dupa preferinte.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Panacris 1

13.03.2015, 20:11

La mulți ani, la dublu, peștioacelor! Super delicios și arătos tortul!

Ligia Bxl 1

16.03.2015, 19:25

multumesc mult ptr urari si aprecieri

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere