Tort de zahar ars cu frisca si fructe

de delia64 in Torturi, 30 Ian 2013 | 2488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars
  • 300 gr zahar tos
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 zahar vanilat
  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru ornat
  • 500 ml frisca
  • 1 kiwi
  • o portocala
  • o jumatate rodie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zahar ars cu frisca si fructe:

Crema de zahar ars


Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze, tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit.


Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml lapte si 2 plicuri zahar vanilat.


Turnam compozitia obtinuta in cratita peste caramel care intre timp s-a intarit si dam la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.


Apoi facem blatul de pandispan, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile si faina plus praful de copt.


Turnam peste crema de zahar si mai dam 20 minute la cuptor.


Facem testul cu scobitoarea si lasam la rece 10 minute.


Rasturnam compozitia intr-un vas cu peretii inalti si lasam la racit 20 minute.


Intre timp batem frisca ,pregatim fructele si dupa ce s-a racit ornam cu frisca si fructe dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

delia64 1

31.01.2013, 20:43

Mersi Rocsi !

MIUTA 1

25.02.2013, 14:49

delia64 1

23.03.2013, 22:54

Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars