Tort cu crema de zahar ars

de adelinaursu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 4714 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 12 oua
  • 18 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 esente de vanilie
  • 500 ml frisca vegetala
  •  fructe pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Preparare: In vasul care intra la cuptor punem 6 linguri de zahar si le caramelizam.Dupa caramelizare intindem repede pe peretii vasului si o lasam la rece.Batem 8 oua bine cu 8 linguri de zahar,o esenta de vanilie si laptele.Amestecam bine si turnam peste caramelul intarit.Blatul:separam 4 oua,batem albusul spuma tare,adaugam 4 linguri de zahar,galbenusurile,esenta de vanilie,4 linguri de faina si praful de copt.Mixam bine si turnam peste compozitia din oala.Incalzim cuptorul cu 5 minute inainte de a baga compozitia ,lasam la cuptor,la foc mic,pana se desprinde de marginea vasului.Dupa ce s-a copt blatul scoatem tortul din cuptor si lasam sa se raceasca in totaliate (2 ore).Punem frisca intr-un bol si o mixam bine.Cand se intareste frisca o punem la frigider pana vom orna tortul.Dupa ce s a racit tortul il rasturnam din vas pe un platou,cu blatul in partea de jos si crema deasupra si ornam cu frisca si fructe. Pofta buna!!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.12.2015, 20:35

Rahela Velicu 1

10.03.2018, 14:15

Ancutsa 1

06.12.2018, 23:05

Tare frumos tortul!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

de oanapl 7

ieri la 22:02

Smoothie cu afine, căpșuni si banane

de oanapl 7

ieri la 21:39

Prajitura de joi a Octaviei

de katty 7

ieri la 20:25

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

de oanapl 7

ieri la 22:02

Smoothie cu afine, căpșuni si banane

de oanapl 7

ieri la 21:39

Prajitura de joi a Octaviei

de katty 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo