Tort cu crema de zahar ars

de adelinaursu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 2937 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 12 oua
  • 18 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 esente de vanilie
  • 500 ml frisca vegetala
  •  fructe pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Preparare: In vasul care intra la cuptor punem 6 linguri de zahar si le caramelizam.Dupa caramelizare intindem repede pe peretii vasului si o lasam la rece.Batem 8 oua bine cu 8 linguri de zahar,o esenta de vanilie si laptele.Amestecam bine si turnam peste caramelul intarit.Blatul:separam 4 oua,batem albusul spuma tare,adaugam 4 linguri de zahar,galbenusurile,esenta de vanilie,4 linguri de faina si praful de copt.Mixam bine si turnam peste compozitia din oala.Incalzim cuptorul cu 5 minute inainte de a baga compozitia ,lasam la cuptor,la foc mic,pana se desprinde de marginea vasului.Dupa ce s-a copt blatul scoatem tortul din cuptor si lasam sa se raceasca in totaliate (2 ore).Punem frisca intr-un bol si o mixam bine.Cand se intareste frisca o punem la frigider pana vom orna tortul.Dupa ce s a racit tortul il rasturnam din vas pe un platou,cu blatul in partea de jos si crema deasupra si ornam cu frisca si fructe. Pofta buna!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

21.12.2015, 20:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere si crema de zahar ars