Tort cuib supriza pentru Iepuras

de Panacris in Dulciuri, 26 Apr 2016 | 703 vizualizari

 

Dr. Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjiturit. ‪#‎prajituridroetker. Am ajuns la o nouă rețetă, simplă și de efect. Un preparat simplu teoretic, de data asta ansamblarea nu cred că vă face probleme ;) P.S. la tăiatul blaturilor și cercului, TataZmeu, m-a scutit de treabă, el le-a rezolvat ;) La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din.  Gata cu vorba, hai la treabă! Acest tortulet poate intra in colectia "Retete de Paste".

 

INGREDIENTE

  • Ouă 7 bucăți,
  • Sare de mare 1 praf,
  • Oțet din mere și miere ½ linguriță,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Făină albă de grâu 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
  • Pentru cremă:
  • Praf de cremă din ciocolată Dr.Oteker 1 plic,
  • Lapte 250 ml,
  • Zahăr tos 3 linguri.
  • Pentru decor:
  • Firișoare de ciocolată de la Dr Oetker,
  • Ornamente colorate de la Dr Oetker,
  • Iepurași din ciocolată,
  • Jeleuri colorate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cuib supriza pentru Iepuras:

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu pudra de cacao, se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase pandișpanul. Apoi se toarnă într-o formă de tort, cu diametrul de 24 cm, fiind din silicon nu a fost nevoie de tapetare, și se dă la copt, în cuptorl preîncins cca. 35 de minute la 18o grade. După ce trece testul scobitorii, tortulețu se scoate din cuptor și din foram de silicon, se lasă la răcit pe un grătar, cel mai bine până a doua zi.


Crema de ciocolată se prepară conform indicațiilor de pe amblaj. Tortulețul se taie în două părți egale. Partea de sus, se decupează, astfel încât să se obțină un cerc cu margini de cca. 2 cm.Blatul de bază se așează pe platoul de prezentare, apoi se adaugă un strat generos de cremă ciocolatoasă, apoi se adaugă cercul de pandișan. Cu crema rămasă se îmbracă tortulețul, se deocrează cu bombonele și figurine specifice sărbătorilor pascale. Tortulețul e chiar simplu, dar de mare efect pentru copii și musafiri ;) Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cuib supriza pentru Iepuras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:36

vaiii ce dragalas tort ai facut , e tare simpatic si cred ca a fost gustos

Panacris 1

03.05.2016, 13:50

Multumesc pentru aprecieri dragi Bucatarasi!

Camelya 1

12.05.2016, 12:30

Ce tortulet fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat (Reteta Video)