Tort Duet

de Miha in Torturi, 14 Iul 2010 | 17355 vizualizari

 

Duet pentru ca a fost facut pentru aniversarea a 2 prieteni minunati, sot si sotie, duet pentru ca intotdeauna combinatia de frisca si ciocolata va fi una irezistibila...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g nuca
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru crema de frisca:
  • 600 ml frisca
  • 2 linguri zahar
  • 100 g zahar pt caramel
  • 100 g nuca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
  • pesmet de biscuit cu ciocolata si nuca pentru lateralele tortului
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Duet:

Blat:


Ouale se bat cu zahar si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, apoi usor nuca macinata.


Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor.


Aluatul se imparte in 3 si se coace cate o foaie in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.


Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupta bucatele se pune la topit impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam usor pana la omogenizare. lasam deoparte, dar nu la frigider, sa nu se intareasca.


Crema de frisca:


Zaharul il caramelizam. Cand incepe sa se aureasca adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem caramelul pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a intarit, macinam la robotul cu cutit metalic.


Batem frisca cu cele 2 linguri de zahar. Daca este nevoie adaugam si 1-2 pliculete de intaritor de frisca. Adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.


Glazura de ciocolata:


Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida si se omogenizeaza. Se lasa la racit la frigider, doar pana se intareste foarte putin si devine ca o smantana mai grosuta, dar curgatoare.


In tava in care am copt foile punem un prim blat. Acoperim cu un sfert din cantitatea de frisca, apoi turnam jumatate din crema de ciocolata.


Crema de ciocolata trebuie de fie curgatoare, sa o putem intinde usor peste stratul de frisca. Daca veti folosi frisca vegetala, care e mai batoasa, probabil ca va merge si mai putin curgatoare.


Dam cateva minute la congelator, pana se intareste suficient stratul de ciocolata. Acoperim cu un alt sfert din cantitatea de frisca, apoi cu cel de-al doilea blat. Pentru urmatorul strat repetam operatiunea.Acoperim cu folie si dam la rece pentru cel putin 3-4 ore. De preferat ar fi peste noapte.


Tortul se rastoana pe platou, se finiseaza mai intai marginile, apoi se acopera cu glazura de ciocolata. Se da la rece pana se intareste glazura, apoi se orneaza cu frisca.


Si gata! :))


Sectiune nu am decat una zburlita pe care o trimit doar pe privat cui doreste. :)))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Duet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

camelia75 1

02.11.2013, 16:14

Wowww,superb!!!

Miha 1

02.11.2013, 16:34

multumesc!

simona72 1

02.11.2013, 18:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort camasa de politist 2