Tort ciocolatos cu zmeura..

de lilik in Torturi, 7 Dec 2011 | 3183 vizualizari

 

Acest minunat tort l-am facut pt ziua de nastere a fratelui meu...a avut mare succes.

 

INGREDIENTE

PT BLAT:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri ulei

PT CREMA:

  • 250 gr ciocolata neagra 70% cacao
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 pliculet vanilina
  • 250 gr zmeura
  • 1-2 linguri zahar pudra

PT SIROP:

  • 250 ml lapte
  • 1 plic ciocolata calda

PT DECOR:

  • frisca colorata cu cacao
  • zmeura
  • picaturi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos cu zmeura..:

Pregatim prima data blatul:


separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si la sfarsit faina si cacao.


Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(probam cu scobitoarea).Cand e copt lasam la racit in cuptorul stins.


Prepararea cremei:


Rupem ciocolata neagra si cea cu lapte bucatele si o punem la topit la baigne-marie.Intre timp batem frisca bat cu vanilina.


Cand ciocolata e topita o luam deoparte si adaugam peste frisca batuta,amestecand cu miscari usoare,cat sa incorporam totul,dupa care dam la rece pana se intareste putin,timp in care facem un piure din zmeura si zahar pudra,pe care il trecem printr-o sita sa eliminam samburii.


Scoatem crema din frigider si adaugam peste ea piureul de zmeura,amestecam usor si daca mai este nevoie mai lasam putin la frigider.


Preparam ciocolata calda dupa instructiunile de pe plic.


Taiem blatul in 3 si ne apucam de asamblarea tortului:


Punem pe un platou(o farfurie) o felie de blat,umezim cu ciocolata calda racita si punem un strat de crema,acoperim cu alta felie,umezim si punem restul de crema,apoi acoperim cu alta felie de blat pe care o vom umezii.


Lasam la rece sa se compacteze,apoi decoram dupa plac cu frisca colorata cu cacao,zmeura si picaturi de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

daca doriti deasupra fiecarui strat de crema puneti cateva bobite de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos cu zmeura.." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

diaconta 1

09.12.2011, 10:24

tare tare bun
La multi ani fratelui tau chiar daca-i mai tarzior

mamaieelena 1

19.12.2011, 00:56

Giana 1

19.06.2014, 11:19

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort Simplu Cu Mere