Tort de ciocolata

de sis in Torturi, 25 Apr 2014 | 2211 vizualizari

 

Da, stiu, am lipsit. Am lenevit si eu putin, dar nu-i nimic. A venit pastele si am destula mancare facuta si de aratat. Deci, sa-ncepem! :-D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 200 gr zahar – eu am pus 100 gr zahar brun si 100 gr zahar tos
    • 1 plic ciocolata calda [praf]
    • 30 gr cacao
    • 100 gr faina
    • 1.5 lingurite praf de copt
    Crema de ciocolata:
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 cicolata cu lapte
    Crema de ciocolata alba:
    • 150 ml. frisca lichida
    • 1 ciocolata alba
    Sirop:
    • 200 ml apa
    • 7 lingurite de zahar
    • rom
    Glazura:
    • 150 ml frisca lichida
    • aprox. 1 ciocolata
    Ornament:
    • capsuni
    • ciocolata lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Reteta am luat-o de undeva dar nu mai tin minte de unde ca sa pot pune si legatura.


Aluatul:


Albusele se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam galbenusurile.Faina,praful de ciocolata calda,cacaoa si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusele batute spuma si se amesteca de jos in sus pina la omogenizare.


Cremele:


Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul. La fel se procedeaza si cu ciocolata alba si cu cea pentru glazura.

Asamblare:


Dupa ce s-a facut tortul l-am taiat in 3. Prima foaie am insiropat-o , am adaugat crema de ciocolata , a doua foaie am insiropat-o , am pus crema de ciocolata alba si i-am pus capacul. Capacul l-am ‘mozolit’ cu glazura de ciocolata pe care am adaugat capsuni taiate in jumatate. Ciocolata ramasa am pus-o pe capsuni cu ajutorul unei lingure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

25.04.2014, 19:00

Vreau o feliuta si eu

MotanLaOale 1

26.04.2014, 00:27

MOKUSKA 1

09.07.2014, 12:13

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu ganache