Pulpe de pui cu cartofi noi in sos de rosii la cuptor

de Razvan Constantinescu in Pui, 21 Iun 2019 | 10557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 pulpe de pui (600 g)
  • 500 g cartofi noi (mici)
  • sare
  • putin piper proaspat macinat
  • putin oregano uscat
  • putin busioc uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 foaie de dafin
  • circa 500 ml apa
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 fire de patrunjel
  • 4 graunti de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi noi in sos de rosii la cuptor:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Pulpele si cartofii se curata si se spala. Se pun intr-un castron mare si se presara cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat si o lingurita de boia de ardei dulce si se amesteca.

Pulpele si cartofii se pun intr-un vas ceramic, adaugand apa (fara sa le acopere complet) si o foaie de dafin.

Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor.

Dupa ce carnea si cartofii s-au patruns, se scoate vasul din cuptor, se adauga sucul de rosii (se mai pune si apa daca este necesar) si se introduce vasul din nou in cuptor, fara folia de aluminiu, pana cand scade sosul.

Se presara patrunjelul (spalat si tocat) si usturoiul presat peste pulpele de pui cu cartofi noi in sos de rosii dupa ce acestea se racoresc un pic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi noi in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui picante cu ananas si cartofi aurii