Tocanita de miel cu cartofi

de mena29 in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2015 | 4424 vizualizari

 

Cred ca am mai scris ca nu sunt fan carne de miel insa am un sot care e topit dupa ea. Mie imi place cel mai mult,carnea de miel, pe gratar. Mananc tocanita de miel dar nu ma omor insa sotul meu este foarte incantat de ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel
  • 70-80 ml ulei
  • 4-5 cepe mijlocii
  • 2 ardei capia sau unul gras si mare
  • 2 rosii sau 2 linguri bulion
  • 5-6 cartofi mijlocii
  • 2 cani supa de legume sau doua cani de apa si doua cuburi de legume
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei
  • cativa fulgi de ardei iute uscat

Pentru decor:

fire de cepsoara sau frunze de patrunjel

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel cu cartofi:

Spalam carnea cu apa calduta si o portionam.

O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau tocate marunt, cum va place.

Cand ceapa devine sticloasa adaugam ardeiul spalat si el si curatat de cotor, la fel taiat fideluta.

Cand s-a inmuiat putin si ardeiul adaugam boiaua de ardei si fulgii de ardei iute.

Adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana cand,atunci cand intepam carnea cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in ea. Adaugam rosiile spalate si taiate cuburi mici sau bulionul si mai lasam sa fiarba 10 minute.Saram si piperam dupa gust.

Separat fierbem cartofii,in apa cu 1/2 lingurita sare, curatati si ei,spalati si taiati felii mari. Cand acestia s-au fiert ii rasturnam fara apa de pe ei, peste tocanita.

Decoram tocanita cu frunze de patrunjel spalate si tocate marunt sau cu frunze de cepsoara.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MOKUSKA 1

01.06.2015, 14:52

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:41

mena29 1

02.06.2015, 16:44

Multumesc frumos,oameni dragi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vitel