Placinte cu carne si carnati

de simona72 in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2017 | 4110 vizualizari

 

Sunt perfecte pentru anotimpul rece, sunt consistente si sunt numai bune in preajma Sarbatorilor de Iarna. Se pot face in forme individuale sau in forma mai mare de tarte. Secretul unor astfel de tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului inainte de Craciun. In ziua de azi, aceasta sarbatoare este prilej de reunire a familiei, de joaca si veselie pentru copii, de abilitati culinare in prepararea diferitelor retete traditionale. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 gr unt gras
  • 100 gr untura proaspata de porc
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • 430-450 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras(eu am folosit galben)
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 lingurite basta de bulion
  • 2 lingurite pasta de gogosari
  • 50 ml vin rosu
  • Sare, piper, cimbru
  • 1 fir carnati usor uscati si afumati
  • 350-400 gr friptura de porc
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu carne si carnati:

Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului untul rece taiat cubulete, untura, sarea si faina. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul capata consistenta nisipoasa. Se adauga oul si se mai mixeaza alte cateva secunde, pana aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca mai este necesar, mai adaugati putina faina...Se aduna aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste umplutura.

Pentru umplutura: se toaca ceapa si usturoiul si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline. Se adauga friptura si carnatii taiati cubulete. Se lasa pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu putin vin rosu. Ardeiul se taie julien, ceapa verde rondele si se adauga la compozitie. Cand ardeiul incepe sa se inmoaie, se adauga pasta de bulion, pasta de gogosari, sare, piper si cimbru. Se amesteca bine ingredientele, se asezoneaza dupa gust si se lasa daca este necesar sa scada compozitia, apoi se lasa sa se raceasca umplutura.

 Pe masa de lucru usor infainata, se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 0,5 cm. Se pune alutul in forme de tarte. Eu am folosit una mai mare si 3 mai mici. Trebuie sa va ramana aluat si pentru deasupra. Se umplu formele cu umplutura de carne, deasupra se pune foaie de aluat, se preseaza putin marginile, se unge cu galbenus de ou, iar cu lama unui cutit se cresteaza romburi sau patrate. Se dau la copt la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca, se scot din forme si se serveste. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu carne si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca