Tort cu branza de vaci,frisca si capsuni

de mena29 in Dulciuri, 29 Mai 2015 | 2795 vizualizari

 

Pentru ca tot am primit coletul cu green sugar,colet care ii era destinat lui Cris2711, dar care s-a gandit sa mi-l faca mie cadou deoarece ea nu locuieste in tara,daca tot a fost ziua cumnatei mele,careia vroiam sa-i fac un tort,m-am gandit ca este momentul cel mai bun pentru a testa acest tip de zahar cu zero calorii si zero indice glicemic.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 120 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 10 linguri faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • Crema:
  • 700 ml Creme Patisserie (frisca lichida indulcita)
  • 700 g branza proaspata de vaci
  • sucul de la o lamaie
  • 2 plicuri gelatina alimentara (20g)
  • 70 g green sugar
  • 1000 g capsuni congelate
  • Jeleu de capsuni:
  • 400 ml suc scurs de la capsunii congelati
  • pe care i-am folosit la crema
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina alimentara (10 g)
  • Decor:
  • 500 g capsuni proaspeti
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g Creme Patisserie (frisca lichida indulcita)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza de vaci,frisca si capsuni:

Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

Prima data am pornit cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.

La blat am mixat bine ouale cu zaharul si prafu de sare, am adaugat untul moale la temperatura camerei, laptele si am mixat totul.

Am adaugat in compozitia umeda,faina si praful de copt, cernute.

Am incorporat faina,cacaua si paful de copt si am pus compozitia rezultata in tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt blatul 30 de minute la 180 grade C, pana a trecut testul cu scobitoarea.

Am lasat blatul sa se raceasca.

Pentru crema am lasat capsunii congelati la dezghetat si i-am strecurat. Sucul rezultat l-am folosit pentru jeleu iar capsunii i-am pasat cu blenderul vertical, a rezultat 600 g pasta de capsuni peste care am adaugat sucul unei lamai. Am pus cele 20 g gelatina alimentara in 100 ml apa la hidratat. Am mixat bine frisca lichida. Separat am amestecat branza cu zaharul Green sugar, am adaugat pasta de capsuni. Am incalzit 20 secunde gelatina hidratata, in cuptorul cu microunde. Am luat o lingura din crema cu branza de vaci si am amestecat-o usor in gelatina incalzita dupa care am incorporat-o in crema de branza. Am amestecat crema de branz cu frisca spumoasa.

Am taiat blatul pe jumatate, o parte am asezat-o pe un platou pentru tort,am pus un inel pentru tort in jurul blatului. Am pus crema de branza iar deasupra am pus cealalta jumatate de blat.

Am pus intr-un bol de inox sucul rezultat de la capsuni, cele 2 linguri de zahar si gelatina. Am lasat 5 minute gelatina sa se hidrateze dupa care am pus vasul pe foc, am incalzit siropul, fara a aduce la fierbere.

Am turnat jeleul peste tort si l-am dat la frigider peste noapte. Este necesar sa stea la frigider aproximativ 3-4 ore. Pentru ca eu l-am pregatit cu o seara inainte, l-am lasat sa stea peste noapte.

Am ras ciocolata alba, am amestecat-o cu frisca lichida si am incalzit-o pe foc pana ce s-a topit ciocolata. Am lasat-o sa se raceasca bine si am mixat-o spumos.

Am luat inelul din jurul tortului, cu grija si l-am ornat frumos cu crema de ciocolata.

Deasupra am pus capsune proaspete.

A fost foarte bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci,frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

RuxyRux 1

29.06.2017, 21:14

La multi ani si aici draga mea minunata!

Ancutsa 1

22.02.2018, 10:42

Delicios!

mena29 1

22.02.2018, 13:16

Așa a fost, draga mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata