Eclere cu budinca de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 5517 vizualizari

 

Va invit sa va serviti din aceste eclere delicioase cu budinca de ciocolata aromata cu esenta de portocale!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari
  • 1 praf de sare
  • Budinca de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de portocale Dr.Oetker
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte(Primola)
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de ciocolata:

Aluat:

Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.

Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.

Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta.

Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Crema de ciocolata:

Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina, cacaoa, esenta de portocale si laptele. 

Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.

Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolosi.

Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie trasparenta.

Cand budinca este rece, umplem eclerele, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare ecler, fie taindule putin, dar fara a le rupe in doua.  

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim cu pofta!

Sa va fie de bine!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:08

Angelina_Elena 1

19.11.2012, 12:36

Gabytza

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!