Eclere cu budinca de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 8064 vizualizari

 

Va invit sa va serviti din aceste eclere delicioase cu budinca de ciocolata aromata cu esenta de portocale!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari
  • 1 praf de sare
  • Budinca de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de portocale Dr.Oetker
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte(Primola)
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de ciocolata:

Aluat:


Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.


Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.


Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine.


Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.


Obtinem un aluat ca o pasta.


Aluatul se pune intr-un posh cu varf mare.


Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.


Crema de ciocolata:


Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.


Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina, cacaoa, esenta de portocale si laptele.


Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.


Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolosi.


Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie trasparenta.


Cand budinca este rece, umplem eclerele, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare ecler, fie taindule putin, dar fara a le rupe in doua.


Glazura de ciocolata:


Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.


Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim cu pofta!


Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:08

Angelina_Elena 1

19.11.2012, 12:36

Gabytza

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:46

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie