Eclere cu budinca de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 5942 vizualizari

 

Va invit sa va serviti din aceste eclere delicioase cu budinca de ciocolata aromata cu esenta de portocale!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari
  • 1 praf de sare
  • Budinca de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de portocale Dr.Oetker
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte(Primola)
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de ciocolata:

Aluat:


Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.


Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.


Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine.


Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.


Obtinem un aluat ca o pasta.


Aluatul se pune intr-un posh cu varf mare.


Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.


Crema de ciocolata:


Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.


Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina, cacaoa, esenta de portocale si laptele.


Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.


Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolosi.


Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie trasparenta.


Cand budinca este rece, umplem eclerele, fie cu un posh pe care il infigem in fiecare ecler, fie taindule putin, dar fara a le rupe in doua.


Glazura de ciocolata:


Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.


Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim cu pofta!


Sa va fie de bine!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:08

Angelina_Elena 1

19.11.2012, 12:36

Gabytza

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler