Prajitura Snickers

de gaby_duceag in Dulciuri, 10 Mai 2013 | 11802 vizualizari

 

Pentru mine dulce inseamna frisca, creme, ciocolata. Nu ma incanta fursecurile, prajiturile cu foi sau cele “uscate”. Alea le mananc…de foame.

Snickers este o prajitura pe care-o fac pentru prima oara dar pe care cu siguranta o voi repeta de muuulte ori. Caramel cu nuca, multa ciocolata si blat cu nuca, o combinatie ce-mi satisface cu doar doua bucatele pofta de dulce.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri faina
  • un vf. cutit sare

Glazura 1

  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei

Crema

  • 7 galbenusuri
  • un pachet unt
  • 200 gr zahar +5 linguri
  • 200 gr nuca prajita tocata

Glazura 2

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat

Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare.

Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata, si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt (tava de 22/28 cm) intinde compozitia si niveleaza usor.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mediu timp de aprox 25 minute. Trebuie sa fie usor rumenit.

Desprinde hartia de copt cand blatul s-a racit.

Glazura 1.

Topeste pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu uleiul si intinde amestecul peste blatul rece.

Da tava la frigider si prepara crema.

Prajeste usor nuca si toac-o grosier. Las-o sa se raceasca.

Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza 200 gr zahar pana capata culoarea chihlimbarului.

Galbenusurile mixeaza-le cu restul de zahar.

Peste caramelul fierbinte adauga untul , amesteca si lasa la foc mic pana se dilueaza caramelul apoi ia vasul de pe foc adauga si galbenusurile si omogenizeaza. Vei obtine o crema pufoasa pe care-o vei pune din nou la foc si o vei fierbe aproximativ 5 minute amestecand mereu. Trebuie sa obtii un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei smantani groase, ca o budinca.

Adaugi nuca tocata si mai fierbi un minut.

Racesti punand vasul intr-un altul mai mare in care ai pus apa rece.

Cand e doar usor calduta o intinzi usor peste glazura de ciocolata alba. Incepe dintr-un colt pentru a nu desprinde glazura.

Da tava din nou la frigider sau la congelator pentru 10 minute.

Prepara glazura2 topind pe baie de abur ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul si intinde-o peste crema caramel.

Da prajitura din nou la rece.

Sursa de inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snickers-0
Prajitura Snickers-1
Prajitura Snickers-2
Prajitura Snickers-3
Prajitura Snickers-4

COMENTARII (44)

diana_k

diana_k 1

11.05.2013, 20:36

cea mai buna prajitura!!!

LadyCrs

LadyCrs 1

12.05.2013, 16:00

aoleu mor aici...

alba_zori

alba_zori 1

14.05.2013, 16:22

arata minunat parjitura ta,super elaborata si calorica,delicioasa foc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!