Coltunasi cu magiun de prune

de Sidy in Dulciuri, 22 Ian 2012 | 2595 vizualizari

 

Destul de rar fac coltunasi , pentru ca familia mea nu este fan paste fainoase...dar acesti coltunasi cu magiun de prune facut in casa , sunt favoritii familiei mele...
Aluatul se poate face si la masina de taitei ,dar eu prefer ,de data aceasta, sa-i fac cu mana.
Incercati si nu veti regreta....
Se pot umple si cu branza, carne, ciuperci sau ce va place mai mult....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml magiun de prune
  • 2 oua
  • 350 ml apa
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu magiun de prune:


Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta.


Cu ajutorul sucitorului intindem foaia destul de subtire.


Pe jumatate din ea , punem din loc in loc , cate putin magiun , apoi cealalta parte, ramasa goala, o pliem peste partea cu majun.


Cu ajutorul unui pinten , taiem coltunasii patratele.


Punem la fiert 3 l apa cu putina sare si in momentul in care apa clocoteste punem coltunasii in apa.Ii lasam sa fiarba 8-10 minute pina se ridica toti la suprafata.


Ii strecuram de apa , lasam un jet de apa rece peste ei, apoi ii lasam sa se scurga bine.


Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei la incins , adaugam coltunasii , stingem focul si ii amestecam cu grija. Lasam sa stea acoperiti .


Celelalte 2 linguri de ulei le punem la incins intr-o tigaie , adaugam grisul pe care il calim amestecand continuu cu o lingura de lemn sau silicon ,pina cand acesta se prajeste , schimbandu-si culoarea.


In acel moment adaugam 150 ml apa si amestecam continuu, pina se evapora apa.


Adaugam zaharul dupa gust si zaharul vanilat.


Rasturnam grisul peste coltunasi , amestecam usor si daca doriti, la servire puteti adauga deasupra putin zahar praf.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

22.01.2012, 13:52

buni buni

diaconta 1

22.01.2012, 14:57

buuuuuuuuuuuuuni rau

kamy 1

22.01.2012, 18:00

mama facea... nu am mai mancat de 22 de ani parca le simt gustul....fff buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!