Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars

de laura_n in Torturi, 3 Aug 2016 | 2102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 10 ouă de găină
  • 8 lg făină de grâu
  • 10 lg zahăr brut
  • 10 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 lg miez nucă + migdale coapte, măcinate
  • un praf sare
  • un praf copt
  • 3 lg cacao neagră
  • sirop
  • 300 gr zahăr brut
  • 600 ml apă plată
  • cremă de ciocolată
  • 500 gr smântână grasă
  • 500 gr ciocolată fondantă
  • 150 gr mascarpone
  • 2-3 lg rom
  • glazură
  • 150 gr zahăr
  • 200 ml apă
  • 4 lg cacao neagră
  • 2 lg ulei
  • 90 gr ciocolată neagră
  • frișcă
  • 300 gr smântână grasă
  • 100 gr mascarpone
  • 80 gr zahăr pudră
  • ornat
  • 1 lg cacao
  • ciocolată
  • migdale în ciocolată
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars:

Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul.


Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt.


Se separă conținutul ouălor. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, când devin albe și dense, se adaugă zahărul și se mixează până se încorporează întreaga cantitate.


Gălbenușurile se amestecă ușor cu o furculiță și se amestecă în compoziția de albușuri. Se adaugă uleiul, omogenizând bine.


Făina se cerne cu praful de copt. Se adaugă treptat, amestecând ușor cu o spatulă. Urmează cacaoa, miezul de nucă măcinat și la final se mai adaugă două linguri de ulei.


Compoziția se toarnă într-o formă de copt, rotundă, prevăzută cu hârtie de copt. Se bate ușor forma de blatul mesei, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit. Se lasă aproximativ 40-45 minute, apoi se face proba cu o scobitoare. Se înțeapă blatul și dacă iese curată scobitoarea, putem închide cuptorul și scoate blatul. Se lasă câteva minute să se tempereze în forma de copt, apoi se scoate pe un grătar de prăjituri.


Separat, se pune la caramelizat zahărul pentru sirop. Atenție: rămâneți lângă aragaz cât timp se caramelizează zahărul ca să nu se ardă prea tare. Când s-a topit și își schimbă ușor culoarea în arămiu, se toarnă toată apa deodată. Atenție la aburi, vă puteți arde! Se mai lasă câteva minute ca să fiarbă, apoi se da deoparte ca să se tempereze.


Separat se pune smântâna într-un vas pe baie de aburi. Când se încălzește, se adaugă ciocolata ruptă în bucăți și se amestecă până se topește și se omogenizează compoziția. Se dă deoparte și se lasă la temperat. Când devine rece, se pune la frigider câteva ore. Se scoate apoi, se adaugă romul și brânza mascarpone apoi se spumează până devine pufoasă.


Blatul de tort răcit se taie în trei straturi. Se pune deoparte o mică parte din cremă.


Se însiropează foarte bine fiecare strat, cu siropul de zahăr ars, apoi se așază un strat de cremă, nivelând ușor. Se adaugă cel de-al doilea strat de blat, se însiropează, urmează alt strat de cremă și ultimul strat de blat însiropat. Se dă cu totul la rece pentru alte 2 ore. Se scoate tortul, se îndepărtează inelul de la forma de copt, se îmbracă tortul în crema păstrată. Se dă din nou la rece.


Pentru glazură, se pun într-un vas pe foc, zahărul, apa, uleiul și cacaoa. Se amestecă până la omogenizare și se lasă să fiarbă câteva minute. Se adaugă ciocolata și se dă deoparte, amestecând, astfel se obține o glazură moale care se va închega pe măsură ce se va răci. Se lasă până se temperează și apoi se glazurează tortul.


Smântâna se bate cu mixerul într-un bol de inox, când devine pufoasă, se adaugă zahărul, iar la final brânza mascaporne. Cu această compoziție se ornează tortul, se adaugă câteva migdale în ciocolată și se dă la rece până la servire!


Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

recomand o ciocolata buna, cu unt de cacao adevarat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

04.08.2016, 20:40

De-ai stii cat ma imbie tortuletul tau! E cu dragoste! Minunat!

Xandrinne 1

08.08.2016, 10:27

Ancutsa 1

15.08.2016, 18:59

Foarte frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ciocolatos