Tort cu ciocolata si capsuni

de roberta24 in Torturi, 26 Feb 2010 | 5524 vizualizari

 

Un martisor dulce pentru toate doamnele!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 50 gr cacao
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml sirop capsuni
  • 200 gr capsuni
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • o ciocolata amaruie
  • doua fructe kiwi
  • 300 gr capsuni
  • 1 plic tort jelle
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si tare. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu uleiul, amestecand cu o lungura de lemn, dupa incorporam faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacaua. Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aprox. 30 de minute la foc mediu.

Crema

Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa, ciocolata alba taiata marunt impreuna cu 200 ml frisca lichida le punem pe baie de aburi pana cand se topeste ciocolata, o luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata apoi o dam la racit. dupa ce compozitia de ciocolata s-a racit, batem restul de frisca pana obtinem o spuma tare si incepem sa adaugam cate o lingura din compozitia de ciocolata mixand in continuare pana la totala incorporare a acesteia, apoi adaugam siropul de capsuni si capsunile taiate cubulete mici si omogenizam bine.

Taiem blatul in doua, insiropam blatul si punem crema, apoi adaugam si cealalta parte de blat, imbracam tortul in crema. Taiem ciocolata amaruie bucatele mici si imbracam lateralele tortului cu ea, taiem fructele feliute si decoram tortul cu ele, iar peste fructe turnam tort jelle-ul preparat dupa instructiunile de pe plic.

Pofta buna si o primavara frumoasa tuturor!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat