Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi

de merisor in Pui, 14 Mai 2016 | 1771 vizualizari

 

Dacă este week-end ne  putem permite și un astfel de răsfăț culinar cu piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi, chiar dacă este o mâncare ceva mai calorică, nu gătim în fiecare zi așa ceva, nu?
De regulă sunt adepta sosurilor simple, cu roșii și ardei, dar din când în când mai fac și câte un sos alb că e așa bun de te lingi pe degete.
Și servit cum se cuvine, cu mămăliguță și un pahar de vin alb, nu-ți mai trebuie nimic întreaga zi, decât poate puțin mai multă mișcare. :D
 

 

INGREDIENTE

  • 750 g piept de pui dezosat
  • 100-150 g făină
  • 500 g ciuperci champignon din conservă
  • 3 căței de usturoi
  • 25 g unt
  • 25 ml ulei de măsline
  • 400 g smântână
  • 200 g cremă de brânză cu castraveți
  • 50 g parmezan ras
  • 500 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de busuioc
  • 1 foaie dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi:

Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină.


Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline, adăugăm un cățel de usturoi strivit și frunze de busuioc rupte și rumenim fâșiile din piept de pui, întorcându-le de pe o parte pe alta.


Când sunt bine rumenite, adăugăm ciupercile scurse bine și le amestecăm câteva minute la foc mai intens, apoi stingem totul cu vin.


Lăsăm mâncarea să fiarbă la foc mai lent, până când se evaporă alcoolul, cam 15 minute, asezonând-o și cu o foaie de dafin, pe care o înlăturăm tot după 15 minute să nu devină amară.


Mai presărăm si puțin cimbru, adăugăm crema de brânză și amestecăm intens până se omogenizează sosul, apoi adăugăm smântâna și de asemeni amestecăm pentru omogenizare.


Curățăm și strivim unul sau doi căței de usturoi, în funcție de cât sunt de mari și îi adăugăm în sos.


Rupem 2-3 frunze de busuioc și le adăugăm și pe ele în sos și mai potrivim gustul cu piper.


Lăsăm sosul pe foc pentru 2-3 clocote, nu mai mult, apoi după stingerea focului, adăugăm parmezanul ras și verdețurile tocate mărunt.



Este chiar delicioasă această rețetă de piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi, merită preparată din când în când.



Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

dantes 1

19.05.2016, 06:27

Super!

Criss 1

19.05.2016, 13:32

sebirizescu 1

19.05.2016, 23:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu pui