Cheescake spumos, fara foc

de klausenburger_adica Lacrima in Torturi, 27 Mai 2012 | 2314 vizualizari

 

O minune rapida, foarte usoara si prietenoasa cu toate dietele posibile (cu conditia sa se puna limita la numarul de felii - daca se poate).

O bucurie de joaca prin bucatarie intr-o zi cand afara ploua si simti nevoia sa te premiezi pentru rabdarea de a asculta cum cad picaturile de ploaie peste tot, dupa cel putin o saptamana in care le-ai rabdat cu stoicism: pic-pic-pic-pleosc!

Duminica cu dor si soare sa avem :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti cu ovaz si ciocolata
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • 50 gr unt
  • 150 ml de lichior-crema de whiskey
  • 1 pliculet de gelatina
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 300 ml frisca vegetala
  • 2 fructe de kiwi pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake spumos, fara foc:

1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm) si preseaza aluatul pe fundul tavii; ataseaza cercul si da tava la frigider:



2. bate frisca spuma tare, scoate din ea aproximativ 100 de grame si intr-un vas separat si adauga peste ea branza de vaci, bate bine cu mixerul aceasta compozitie cu restul de lichior-crema de whiskey si cu zaharul vanilinat; dupa ce s-a transformat intr-o crema fina, las-o deoparte;



3. pune la inmuiat gelatina in apa rece; separat, pune pe foc fructele de padure, apa cat sa le acopere si 4 linguri de zahar; fierbe fructele pana se ingroasa putin siropul, apoi adauga gelatina inmuiata in siropul cu fructe, racit;



4. amesteca cu grija fructele din sirop cu branza, apoi toarna branza in restul de frisca amestecand cu grija pana obtii o spuma consistenta; pune crema peste blatul racit si intarit apoi repune tortul la frigider, peste noapte;



5. zdrobeste restul de biscuiti (nu prea tare) si presara-i peste tort, in rest decoreaza dupa cum doresti.

 

TIPS-URI

1

pune la frigider siropul de fructe cu gelatina care iti ramane - din el poti face decoratiuni pentru tort, o minune!

2

inlocuieste, daca ai, lichiorul-crema cu Alchermes (lichior italian pentru Zuppa inglese), gustul va fi net superior!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake spumos, fara foc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

klausenburger_adica Lacrima 1

28.05.2012, 20:30

Asa e Mihaela...se face repede si e bun si frumos te pup cu drag

Angelina_Elena 1

21.08.2012, 10:28

Senzational!

klausenburger_adica Lacrima 1

21.08.2012, 11:17

Multumesc din suflet Elena. te pup. :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheescake