Brownie bottom cheescake

de Ela68 in Prajituri, 24 Feb 2014 | 8693 vizualizari

 

Mai bine ii spuneam negresa cu branza, ca tot gustul ala il are. Dar mai nou, lumea nu mai cauta pe google negresa , e mai cool cheescake .
Gasesc deseori pe net bloguri care au fotografii de revista, care ma inspira si nu ma lasa sa-mi vad linistita de dieta. Stiind ca am in frigider branza Ricotta pe care n-am putut manca-o ca atare, am cautat sa prepar ceva bun, racoritor, o combinatie de branza cu ciocolata. Cam asa am ajuns la aceasta prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • pentru blatul de ciocolata
    • 90 gr unt
    • 70 gr ciocolata 85% cacao ( se poate folosi si cu 70%)
    • 30 gr cacao
    • 160 gr zahar
    • 2 oua
    • 60 ml lapte
    • 40 gr faina
    pentru stratul de branza
    • 350 gr Ricotta
    • 150 gr zahar
    • 3 oua
    • semintele de la 1/2 baton de vanilie
    • 150 ml iaurt grecesc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie bottom cheescake:

1. Amestecati untul si ciocolata la Bain Marie pana se omogenizeaza. Dati deoparte si adaugati zaharul, amestecand in continuare pana la topirea acestuia. Se lasa putin la racit.

2. Adaugati ouale pe rand si laptele amestecului de ciocolata si mixati pana la omogenizare. 

3. La final se adauga faina si cacaoa cernute, amestecand uor cu telul.

4. Se toarna compozitia intr-o forma cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie de copt si unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Coaceti la foc mediu in cuptorul preincalzit, zece minute ( 180°C ), atatcat sa se formeze o crusta si amestecul de branza sa nu se intrepatrunda cu blatul.

5. Pentru stratul de branza, mixati branza cu zaharul, apoi adaugati semintele de vanilie, iaurtul si ouale pe rand. Turnati amestecul peste stratul de ciocolata, nivelati usor, fara sa apasati, evitand astfel intrepatrunderea straturilor.

6. Lasati la copt, la 200°C, timp de 30 minute. Eu am tinut-o mai mult, am avut impresia ca ramane necoapta, insa pe masura ce se raceste, aceasta se intareste. Asadar, lasati in cuptor cheescake-ul 20-25 min, dupa care stingeti focul si lasati la racit in interior cu usa de la aragaz intredeschisa. Racirea fiind lenta, se va evita craparea stratului de branza.

7. Puteti orna cu ciocolata , sau puteti lasa prajiturica simpla.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie bottom cheescake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brownie cheesecake