Brownie bottom cheescake

de Ela68 in Prajituri, 24 Feb 2014 | 4768 vizualizari

 

Mai bine ii spuneam negresa cu branza, ca tot gustul ala il are. Dar mai nou, lumea nu mai cauta pe google negresa , e mai cool cheescake .
Gasesc deseori pe net bloguri care au fotografii de revista, care ma inspira si nu ma lasa sa-mi vad linistita de dieta. Stiind ca am in frigider branza Ricotta pe care n-am putut manca-o ca atare, am cautat sa prepar ceva bun, racoritor, o combinatie de branza cu ciocolata. Cam asa am ajuns la aceasta prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • pentru blatul de ciocolata
    • 90 gr unt
    • 70 gr ciocolata 85% cacao ( se poate folosi si cu 70%)
    • 30 gr cacao
    • 160 gr zahar
    • 2 oua
    • 60 ml lapte
    • 40 gr faina
    pentru stratul de branza
    • 350 gr Ricotta
    • 150 gr zahar
    • 3 oua
    • semintele de la 1/2 baton de vanilie
    • 150 ml iaurt grecesc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie bottom cheescake:

1. Amestecati untul si ciocolata la Bain Marie pana se omogenizeaza. Dati deoparte si adaugati zaharul, amestecand in continuare pana la topirea acestuia. Se lasa putin la racit.


2. Adaugati ouale pe rand si laptele amestecului de ciocolata si mixati pana la omogenizare.


3. La final se adauga faina si cacaoa cernute, amestecand uor cu telul.


4. Se toarna compozitia intr-o forma cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie de copt si unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Coaceti la foc mediu in cuptorul preincalzit, zece minute ( 180°C ), atatcat sa se formeze o crusta si amestecul de branza sa nu se intrepatrunda cu blatul.


5. Pentru stratul de branza, mixati branza cu zaharul, apoi adaugati semintele de vanilie, iaurtul si ouale pe rand. Turnati amestecul peste stratul de ciocolata, nivelati usor, fara sa apasati, evitand astfel intrepatrunderea straturilor.


6. Lasati la copt, la 200°C, timp de 30 minute. Eu am tinut-o mai mult, am avut impresia ca ramane necoapta, insa pe masura ce se raceste, aceasta se intareste. Asadar, lasati in cuptor cheescake-ul 20-25 min, dupa care stingeti focul si lasati la racit in interior cu usa de la aragaz intredeschisa. Racirea fiind lenta, se va evita craparea stratului de branza.


7. Puteti orna cu ciocolata , sau puteti lasa prajiturica simpla.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie bottom cheescake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Pushaa 1

25.02.2014, 15:02

tare buna!!!

Luckycake 1

02.03.2014, 20:03

arata grozav

Ela68 1

02.03.2014, 20:36

thanks luckycake

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu glazura de ciocolata