Tort de ciocolata

de lory_andronache in Torturi, 11 Aug 2013 | 3655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • - 5 oua
  • - 1 cana faina
  • - 1 cana zahar
  • - 1 praf de scortisoara
  • - 1 plic praf ciocolata calda
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • Ingrediente crema cu iaurt (1):
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic praf crema de vanilie
  • - 2 iaurturi cu fructe
  • Ingrediente crema (2):
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic praf crema de vanilie (sau orice alta crema doriti)
  • - 1 plic praf ciocolata calda
  • Ingrediente crema de ciocolata (3);
  • - 400 gr (2 tablete) ciocolata de menaj
  • - 5-6 lingurite lapte sau apa
  • - 2 lingurite unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Mod de preparare blat

Ouale se pun intr-un bol impreuna cu zaharul si se amesteca cu mixerul pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga faina amestecandu-se in continuare. Se omogenizeaza compozitia dupa care se adauga praful de scortisoara, plicul de zahar vanilinat si plicul praf de ciocolata calda. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava rotunda sau o cratita tapetata cu hartie de copt. Pentru a se lipi hartia de copt de tava aceasta se va unge cu putina margarina. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade si se lasa acolo timp de 20 de minute. In tot acest timp, usa cuptorului nu se va deschide pentru a nu se lasa blatul si pentru a nu ramane crud la mijloc. Verificarea gradului de coacere a blatului se face prin inteparea acestuia cu ajutorul unei scobitori. Daca pe blat apar urme de aluat atunci vom sti ca acesta nu este copt si va mai trebui tinut la cuptor. Insa daca pe scobitoare nu se gaseste aluat, inseamna ca blatul este gata si poate fi lasat la racit.

Mod de preparare crema cu iaurt: 

Intr-un bol se adauga laptele impreuna cu continutul unui plic praf crema de vanilie. Acestea se amesteca pana ce se vor omogeniza si vor avea consistenta unei creme mai groase. Dupa ce au fost amestecate ingredientele se vor adauga cele 2 iaurturi.

Modul de preparare al cremei numarul 2 este la fel ca si cel al cremei cu iaurt numai ca in loc de iaurt se va adauga plicul praf de ciocolata calda.

Mod de preparare crema de ciocolata:

Se iau 2 craticioare: una mai mare si una mica. In cea mare se adauga apa si pune pe foc pentru a se incalzi iar in cea mica se va introduce ciocolata taiata cubulete, laptele si untul. Craticioara mica va veni inauntrul celei mari, procedeu numit Bain-Marie.

Ingredientele se vor amesteca pana ce vor deveni o pasta nici prea groase, nici prea subtire.

Blatul de tort se va taia in 3 felii egale ca marime si dimensiune peste care se va turna un sirop format din apa si zahar. Treptat se vor pune cremele pe fiecare felie in parte. 

Crema de ciocolata se va adauga deasupra tortului urmand a fi puse celelalte decoratiuni care vor fi alese in functie de preferintele fiecaruia.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (6)

laura_n 1

12.08.2013, 18:27

ce-mi place ca ai pus scortisoara in blat

lory_andronache 1

13.08.2013, 10:13

sunt inebunita dupa scortisoara

- Andreea - 1

18.08.2013, 11:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Best Ever Chocolate Cake