Tort de ciocolata

de lory_andronache in Torturi, 11 Aug 2013 | 2092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • - 5 oua
  • - 1 cana faina
  • - 1 cana zahar
  • - 1 praf de scortisoara
  • - 1 plic praf ciocolata calda
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • Ingrediente crema cu iaurt (1):
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic praf crema de vanilie
  • - 2 iaurturi cu fructe
  • Ingrediente crema (2):
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic praf crema de vanilie (sau orice alta crema doriti)
  • - 1 plic praf ciocolata calda
  • Ingrediente crema de ciocolata (3);
  • - 400 gr (2 tablete) ciocolata de menaj
  • - 5-6 lingurite lapte sau apa
  • - 2 lingurite unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Mod de preparare blat


Ouale se pun intr-un bol impreuna cu zaharul si se amesteca cu mixerul pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga faina amestecandu-se in continuare. Se omogenizeaza compozitia dupa care se adauga praful de scortisoara, plicul de zahar vanilinat si plicul praf de ciocolata calda. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava rotunda sau o cratita tapetata cu hartie de copt. Pentru a se lipi hartia de copt de tava aceasta se va unge cu putina margarina. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade si se lasa acolo timp de 20 de minute. In tot acest timp, usa cuptorului nu se va deschide pentru a nu se lasa blatul si pentru a nu ramane crud la mijloc. Verificarea gradului de coacere a blatului se face prin inteparea acestuia cu ajutorul unei scobitori. Daca pe blat apar urme de aluat atunci vom sti ca acesta nu este copt si va mai trebui tinut la cuptor. Insa daca pe scobitoare nu se gaseste aluat, inseamna ca blatul este gata si poate fi lasat la racit.


Mod de preparare crema cu iaurt:


Intr-un bol se adauga laptele impreuna cu continutul unui plic praf crema de vanilie. Acestea se amesteca pana ce se vor omogeniza si vor avea consistenta unei creme mai groase. Dupa ce au fost amestecate ingredientele se vor adauga cele 2 iaurturi.


Modul de preparare al cremei numarul 2 este la fel ca si cel al cremei cu iaurt numai ca in loc de iaurt se va adauga plicul praf de ciocolata calda.


Mod de preparare crema de ciocolata:


Se iau 2 craticioare: una mai mare si una mica. In cea mare se adauga apa si pune pe foc pentru a se incalzi iar in cea mica se va introduce ciocolata taiata cubulete, laptele si untul. Craticioara mica va veni inauntrul celei mari, procedeu numit Bain-Marie.


Ingredientele se vor amesteca pana ce vor deveni o pasta nici prea groase, nici prea subtire.


Blatul de tort se va taia in 3 felii egale ca marime si dimensiune peste care se va turna un sirop format din apa si zahar. Treptat se vor pune cremele pe fiecare felie in parte.


Crema de ciocolata se va adauga deasupra tortului urmand a fi puse celelalte decoratiuni care vor fi alese in functie de preferintele fiecaruia.


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

laura_n 1

12.08.2013, 18:27

ce-mi place ca ai pus scortisoara in blat

lory_andronache 1

13.08.2013, 10:13

sunt inebunita dupa scortisoara

Andreea Caroline 1

18.08.2013, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata Tuxedo