Tort cu cirese si capsuni

de delia64 in Torturi, 21 Mai 2014 | 10849 vizualizari

 

Este sezonul cireselor si capsunilor , am facut un tort usor , racoros pe placul copiilor mei dragi .
A fost foarte gustos si apreciat .
Este inventat de mine .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 5oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Budinca de capsuni
  • 1/2 l. lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de budinca
  • 1 plic gelatina 10.gr.
  • 500gr. capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • Budinca de vanilie
  • 1 praf de budinca
  • 1/2 l. lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina 10 gr.
  • 500 gr. cirese
  • 5 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si capsuni:

Facem un blat din 5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri faina , 1/2 praf de copt stins cu o lingura zeama de lamaie si praful de sare .


Se tapeteaza o tava si se toarna compozitia de mai sus , se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade , pentru aproximativ 30 de minute.


Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul sa se raceasca in tava .


Spalam capsunile , le curatam de codite si le presaram cu 5 linguri de zahar .


Spalam ciresele , scoatem samburii si presaram 5 linguri zahar pentru a lasa siropul.


Budinca de capsuni


Facem budinca de capsuni , praful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar si 4 linguri lapte rece , restul de lapte se pune la fiert ,se amesteca cu praful de budinca dizolvat pana se ingroasa .


Punem gelatina la hidratat .


Amestecam un plic de geatina cu 100 ml. apa rece , se pune pe baie de abur amestecandu-se pana se omogenizeaza , se toarna calduta peste budinca si se amesteca .


Budinca de vanilie


Se procedeaza la fel ca si la budinca de capsuni .



Asamblarea


Taiem blatul in doua .


In tava in care am copt blatul asezam o folie alimentara si turnam budinca de capsuni si capsunii taiati feliute , jumatatea de blat peste care punem siropul rezultat de la capsuni .


Turnam peste blat budinca de vanilie si ciresele scurse de sirop , a doua jumatate de blat si siropul lasat de cirese .


Acoperim cu folia si introducem tava la frigider pentru 3-4 ore .


Scoatem tava de la frigider , rasturnam tortul pe o tava , indepartam folia .


Tortuletul meu este gata pentru a fi servit .


Va invit cu drag la o feliuta in zi de sarbatoare !!!


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu frisca .

2

Se pot folosi si alte fructe de sezon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

delia64 1

22.05.2014, 00:26

Rocsi, cu drag !!!

delia64 1

22.05.2014, 00:27

Luckycake

delia64 1

22.05.2014, 00:28

Micutza Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!