Tort de mere cu nuca pralinata

de madi_marin in Torturi, 23 Feb 2011 | 3680 vizualizari

 

E un tort cadou....

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 180 g faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 3 linguri gem de capsuni
  • Caramel :
  • 150 g zahar
  • apa

Nuca pralinata :

  • 250 g nuca
  • 150 g zahar

Sirop :

  • 150 ml apa
  • 1 lingura plina cu miere
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Decor :

  • 200 ml frisca lichida

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu nuca pralinata:

Se prepara intai un caramel din zahar si cateva picaturi de apa. Se toarna intr-o cratita.


Pralina : zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte bine cu unt sau margarina. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi pralina se rupe in bucati sau se zdrobeste cu sucitorul.


Merele se curata de coaja , apoi se taie in jumatate si li se scot cotoarele. Se pun cu scobiturile in sus in cratita peste caramel. Spatiile goale dintre ele se umplu cu feliute de mere. Se pune gemul peste ele si nuca pralinata. Se da vasul la cuptor pana ce merele s-au inmuiat.


Se prepara repede aluatul pentru blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile frecate cu ulei, apa si esenta de vanilie. Se mixeaza totul la viteza mica. Se pun usor faina si praful de copt cernute impreuna.


Peste merele coapte se toarna compozitia pentru blat si se da vasul la cuptor pana ce e copt bine. Se face testul cu scobitoarea dupa 25 de minute.


Se da tortul la rece pana a doua zi cand se insiropeaza, si se rastoarna pe un platou dupa care se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta spuma tare si nuca pralinata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu nuca pralinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

lacrimioara 1

24.02.2011, 20:58

foarte apetisant

MIUTA 1

24.02.2011, 23:34

lia maria 1

25.02.2011, 12:51

multumim pt tort si felicitari pentru aparitia in revista

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu visine si ciocolata

ieri la 00:10

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe