Tort Ferrero Rocher

de gaby_duceag in Torturi, 30 Iun 2014 | 13897 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

Crema ciocolata

  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ferrero Rocher:

Blat



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.

  3. Mixeaza pana la diluarea completa.

  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza.

  5. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.

  6. Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.

  7. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

  8. Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.


Crema de ciocolata



  1. Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.

  2. Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.

  3. O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.


Crema de frisca.



  1. Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.


Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.


Asamblare


Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.


Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.


Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.


Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.


Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.


Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).


Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

RODIMUR 1

14.10.2018, 10:41

Arată splendid!

oanapl 1

14.10.2018, 16:09

Ce minunatie!

claudiaO 1

04.12.2018, 11:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Ferrero Rocher