Tort Ferrero Rocher

de gaby_duceag in Torturi, 30 Iun 2014 | 9128 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

Crema ciocolata

  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ferrero Rocher:

Blat



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.

  3. Mixeaza pana la diluarea completa.

  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza.

  5. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.

  6. Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.

  7. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

  8. Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.


Crema de ciocolata



  1. Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.

  2. Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.

  3. O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.


Crema de frisca.



  1. Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.


Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.


Asamblare


Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.


Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.


Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.


Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.


Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.


Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).


Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

dantes 1

02.07.2014, 08:49

Delicios!

mamaieelena 1

02.07.2014, 09:40

foarte bun si frumos

xana 1

06.07.2014, 11:17

Absolut minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!