Tort Ferrero Rocher

de stefy_a in Torturi, 31 Ian 2017 | 1815 vizualizari

 

INGREDIENTE

(pentru o tava de 24 de cm):

  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cacao
  • 30 g alune prajite si macinate
  • 1/4 praf de copt
  • Crema:
  • 150 g unt (80% grasime)
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri nutella (pentru a iesi crema mai inchisa la culoare - eu nu am mai pus)
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g napolitane cu crema de alune
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • putina esenta de rom
  • Decor:
  • 12 bomboane Ferrero Rocher
  • 5-6 linguri nutella
  • 50 g alune prajite
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ferrero Rocher:


Blat:


Alunele (toate) se prajesc la 170 grade C, pana cand se ia coaja usor de pe ele (circa 10-15 minute) si se lasa la racit si apoi se curata.


Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adaugat treptat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Peste spuma de albusuri, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga apoi cacaua cernuta, praful de copt si faina si se amesteca cu o lingura, pana la incorporarea acestora.


Se macina 30 de grame de alune prajite si se adauga in compozitie, se omogenizeaza si apoi, compozitia se imparte in doua, pentru a coace separat cele doua blaturi - puteti coace un singur blat pe care apoi il lasati la racit si apoi il taiati in doua :)


Se coace primul blat, in tava de tort tapetata cu hartie de copt, la 160 de grade C, timp de 15 minute. Cand e gata, se scoate pe un gratar si se lasa la racit. La fel, se procedeaza si cu al doilea blat.


Crema:


Napolitanele se introduc la frigider pentru a fi mai usor de tocat. Ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu frisca si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Separat, untul se mixeaza spuma cu zaharul.


Separat se mixeaza amestecul de frisca si ciocolata racit si se adauga peste spuma de unt. Se adauga apoi si cele 5 linguri de nutellla si se mixeaza pentru omogenizare. Napolitanele se toaca (eu le-am pus intr-o punga de hartie si cu ajutorul sucitorului le-am maruntit) mai grosier si se adauga peste crema, amestecand de aceasta data cu o lingura. Acum avem si crema gata, o lasam circa 30 de minute la frigider si trecem la pregatirea siropului.


Sirop:


150 ml de apa se amesteca cu o lingura de zahar si putina esenta de rom. Se amesteca pana se dizolva zaharul.


Asamblare:


Asezam pe un platou primul blat racit. Se insiropeaza si peste acesta, adaugam jumatate din cantitatea de crema. Peste ea, se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se adauga restul de crema. Se niveleaza cu un cutit si se adauga cele 12 bomboane.


Marginile se ung cu nutella se niveleaza usor cu un cutit trecut prin apa calduta, se adauga alunele prajite si tocate grosier (le-am pus intr-o punga de hartie si le-am tocat cu sucitorul).


Se lasa la frigider 2 ore. Se serveste neaparat dupa doua ore, de cand este scos de la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

stefy_a 1

01.02.2017, 06:57

Rocsi, desi aveam impresia ca se face mai greu, se face relativ usor! dar meritaaa!

GeorgiG 1

02.02.2017, 08:41

Arata delicios! Plin de ciocolata!

miki_a 1

04.02.2017, 23:38

Waw! Felicitări!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.