Tarta cu mere si nuca

de LUK in Torturi, 19 Feb 2011 | 3793 vizualizari

 

Se vroia a fi un tort cu mere umplute cu nuca si dulceata apoi imbracat in frisca..dar n-am mai iesit sa mi cumpar frisca si a ramas simplu..dar a fost bun si asa..

 

INGREDIENTE

  • Pentru tapetat:
  • 30gr unt
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de nuca macinata
  • Pentru umplutura:
  • 8-9 mere
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Pentru blat:
  • 5 oua mici
  • 120gr zahar
  • 80gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si nuca:

Pentru inceput curatam merele de coaja,le taiem pe jumatate si le curatam de samburi si casuta samburilor.Ungem forma de copt cu unt si tapetam cu zahar si apoi cu nuca(1 lingura).Punem merele in tava cu scobitura in sus si asezam in cuptor la 180 de grade pentru 15min.


Blat:separam albusul de galbenus la oua.Galbenusurile le mixam cu z vanilat si zaharul apoi adaugam faina si mixam sa se omogenizeze.Batem albusurile spuma.Luam 2-3 linguri din compozitia de albus si mixam cu galbenusurile pentru a se mai subtia.Adaugam restul de albus treptat amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.


Peste merele scoase din cuptor presaram nuca(2 linguri)Lasam sa se raceasca putin apoi turnam aluatul in tava peste mere.Coacem 40 min in cuptor la 150 de grade(15min de jos apoi 25 si de sus si de jos lasam focul..daca nu se poate regla atunci urmariti in functie de cuptor..eventual coaceti la temperatura mai mica timp mai indelungat).


Scoatem cand e gata si punem pe un platou,cu blatul in jos(eu am folosit o tava de tort cu inel detasabil si am detasat prima data inelul apoi a fost usor sa il pun pe farfurie..)

 

TIPS-URI

1

tava folosita a fost cu diam de 26cm

2

cand e rece ornati cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Anamaria7 1

21.02.2011, 00:28

LUK, mie mi se pare ca orice se serveste cu frisca in mod normal e mai bun fara!

LUK 1

21.02.2011, 12:55

se poate Anamaria..da eu cred ca arata si mai frumos cu frisca..oricum s-a topit rapid

adry88 1

16.06.2011, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni raw