Tort buturuga

de gaby_gabytza in Torturi, 20 Mar 2013 | 1589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 200 g faina
  • crema
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri dulceata de mure
  • decor
  • 200 ml frisca
  • 1 plic nescafe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Blatul-Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar.Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se formeaza o crema.Amestecam galbenusurile cu albusurile.Adaugam faina usor cate o lingura si mixam dupa fiecare iar la sfarsit adaugam lingura de ulei.Rasturnam in tava(eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Scoatem blatul cald si il punem pe un prosop umed.Dupa care il rulam in prosop si il lasam sa se racesca


Crema-mixam branza cu plicurile de zahar vanilat si frisca pana devine o crema.Adaugam crema de branza.Dupa ce le-am amestecat bine adaugam dulceata de mure si mai amestecam de cateva ori usor cu o lingura.


Scoatem blatul din prosop si il ungem cu crema.Luam marginea blatului si incepem sa il rulam,apasand usor blatul in timp ce rulam.Dupa ce l-am rulat bine dam 10 minute la frigider.


Plicul de nescafe il amestecam cu 1 lingurita de lapte si il rasturnam peste frisca.


Scoatem tortul de la frigider si il ungem cu frisca toata suprafata.Cu ajutorul unei furculite facem niste liniute deasupra pentru a da aspectul unei buturugi(eu am taiat capetele la tort si leam adaugat pe margini pentru a semana mai mult cu o buturuga)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings 1

20.03.2013, 21:55

O bunătate!

Lavinia 1

21.03.2013, 15:49

Lau 1

21.03.2013, 15:58

fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Castel