Tort cu crema de lamaie si mure

de oanapl in Torturi, 30 Ian 2017 | 1095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat 1:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri nuca
  • 2 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • pentru blat 2:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri nuca
  • 2 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • -pentru crema de lamaie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 10 g gelatina
  • pentru crema de mure:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g mure
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 50 ml apa
  • pentru jeleu de mure:
  • 200 g mure
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 10 g gelatina
  • 70 ml apa
  • pentru ornat:
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si mure:

Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul, cate o lingura pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. La final, trebuie sa obtii o bezea frumoasa.

Nuca o amesteci cu faina. Adaugi ingredientele uscate peste spuma de albusuri si amesteci usor, cu miscari de jos in sus.

Preincalzesti cuptorul la foc mediu (170 grade C) si tapetezi cu hartie de copt o tava cu fund detasabil. Torni compozitia de blat in tava, nivelezi apoi dai blatul la cuptor.

Coci blatul timp de aproximativ 30 de minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor pe laterale. Scoti blatul din cuptor si il lasi la racit pe un gratar. La fel procedezi si cu al doilea blat.


Pentru crema de lamaie, pui laptele pe foc impreuna cu zaharul si il incalzesti pana aproape de punctul de fierbere. Galbenusurile le amesteci cu amidonul. Adaugi cateva linguri de lapte fierbinte peste crema de oua si apoi o rastorni peste laptele din oala. Lasi crema pe foc, pana da in clocot si se ingroasa.

Adaugi coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, extractul de vanilie si amesteci bine. Acoperi crema cu folie alimentara si o dai 2-3 ore la rece. Dupa ce s-a racit crema, adaugi frisca lichida batuta bine.


Pui gelatina la hidratat in 50 ml de apa rece. Topesti gelatina pe baie de aburi, o lasi sa se racoreasca putin si adaugi cateva linguri de crema de lamaie, apoi o torni peste restul cremei si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.


Pui o bucata de blat pe un platou, in interiorul unui inel reglabil, acoperi cu crema de lamaie apoi cu cealalta bucata de blat. Daca doriti sa serviti tortul in aceeasi zi, va sfatuiesc sa insiropati blatul. Daca il serviti a doua zi, acesta se va inmuia de la creme.



Pentru crema de mure, pui murele pe foc impreuna cu apa si 50 g de zahar. Dupa 10 minute de dat in clocot, opresti focul, le lasi sa se racoreasca si treci fructele prin sita. Gelatina o pui la inmuiat in 50 ml de apa rece, iar dupa 5 minute o topesti pe baie de aburi si o adaugi peste murele trecute prin sita. Amesteci bine.


Mixezi frisca lichida cu 50 g de zahar pudra, apoi adaugi crema mascarpone. Adaugi crema de mure si omogenizezi compozitia apoi o torni peste blat.


Pentru jeleul de mure, pui gelatina la hidratat in 70 ml de apa rece. Apa (50 ml) o pui impreuna cu murele si zaharul la fiert. Lasi sa fiarba timp de 10 minute, apoi opresti focul. Treci murele prin sita, iar in sucul rezultat, adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de abur). Amesteci bine, apoi torni jeleul peste tort si introduci tortul la frigider pentru cateva ore (sau peste noapte). Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur, cu un cutit pentru a dezlipi marginile. Mixezi frisca lichida cu zaharul pudra si decorezi tortul dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

GeorgiG 1

02.02.2017, 08:44

Deliciu !

oanapl 1

02.02.2017, 12:17

Asa e!

miki_a 1

04.02.2017, 22:06

Deosebit și foarte reușit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Fantezie de zmeura"