Tort Diplomat

de mihaelaM in Torturi, 2 Mai 2011 | 3714 vizualizari

 

M-am hotarat sa merg la tara si as fi vrut sa le duc si batranilor ceva bun,asa ca am hotarat sa fac un tort diplomat.(de fapt doua ca trebuie sa mai merg si la bunica din partea mamei).....dar din pacate s-a amanat plecarea pana a doua zi asa ca.....la devorat sotul meu:)):)),dar mai fac unul ca pt mine e o placere si mi se pare si foarte rapid
Si o sa vi-l arat si pe celalat si pe cel care trebuie sa-l fac....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • Sirop
  • 700  ml apa
  • 1 cana zahar
  • 2 esente vanilie
  • Crema
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina(30g)
  • PT ORNAT
  • 250 ml frisca lichida
  • trandafirasi din bombonele sugus
  • ornamente

     

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

BLAT:ouale le-am separat iar alburile le-am batut spuma tare dupa care am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au omogenizat bine galbenusurile am adaugat faina in ploaie. Aluatul l-am pus intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina si am dat la cuptor 45 min.


SIROPUL:am pus apa si zaharul la fiert timp de 30 minute, dupa care am dat la o parte. Cand s-a mai racit am adaugat esenta.


CREMA: gelatina am preparat-o conform instructiunilor.


Am separat ouale.Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le-am pus pe foc mic amestecand continuu, cand s-a ingrosat am dat la o parte si am pus gelatina. Albusurile le-am batut spuma. Am batut si frisca. Spuma de albusuri si frisca le-am adaugat peste galbenusuri dar cand s-a racit, sa fie la temperatura camerei.


Blatul l-am taiat, iar intr-o cratita am pus folie alimentara dupa care am pus o parte de blat si l-am insiropat, apoi am adaugat jumatate din crema. Am mai pus inca o parte de blat si l-am insiropat si am pus si restul de compozitie, dupa care am pus si ultima parte de blat si l-am insiropat. Am acoperit cu folia si am dat la congelator (30 minute)


Intre timp am batut si frisca pt ornat.


Blatul s-a intarit, l-am scos din cratita in platou si l-am ornat. Cam atat ca ma cam dor degetele de atat scris....si nu de alta dar trebuie sa merg sa mai pregatesc un tort:))


POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mihaelaM 1

07.05.2011, 09:18

cristiana

mihaelaM 1

07.05.2011, 09:19

divain

mihaelaM 1

07.05.2011, 09:20

multumesc si celor ce m-au vizitat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Tort "fiert"