Tort cu mere

de alinutza1983 in Torturi, 11 Oct 2010 | 5084 vizualizari

 

Poate fi facut si in varianta de post...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 400 gr zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie ( eu am pus doar 2 )
  • 500 gr biscuiti de post ( eu am folosit petit beure, deci nu cred ca sunt de post )
  • scortisoara,
  • rom,
  • stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu zaharul si 500 ml apa.



2. Cand merele sunt fierte se adauga budinca ( topita in prealabil in 100 ml apa) si se mai lasa la fiert 2-3 minute, dupa care se opreste focul se adauga stafidele si scortisoara..


3. Intr-o tava se pune un rand de biscuiti, unul din crema de mere si se alterneaza asfel cam 3-4 randuri, avand grija ca deasupra sa ramana un strat de mere.


( eu am trisat putin si am pus pe ultimul rand de biscuiti si finetti si abia apoi crema de mere :) ).


Se serveste rece!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

maria_claudia 1

11.10.2010, 22:43

delicios

La Ancuta 1

12.10.2010, 00:13

nadina73 1

12.10.2010, 23:50

super bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor