Tort Dobos

de iri_iri in Torturi, 11 Dec 2012 | 2568 vizualizari

 

.....acest tort il fac doar pentru doua persoane dragi mie si de fiecare data ii cuceresc!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 4 oua,
  • 5 linguri de lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat bun de modelat.
  • pentru crema avem nevoie de :
  • 500 ml lapte dulce,
  • 250 g de zahar,
  • 1/2 pachet margarina,
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao.
  • pentru ornat avem nevoie de
  • un plic de praf de frisca ,
  • 150 ml lapte ,
  • un intaritor de frisca
  • flori de zahar din comert.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa.


Separat pregatim crema astfel: adaugam zaharul in lapte, apoi adaugam faina si cacaoa. Punem pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se da deoparte adaugandu-se margarina.


Se trece apoi la asamblare, adaugand crema peste fiecare foaie astfel incat ultima parte sa ramana de crema. Frisca se prepara dupa instructiunile de pe plic, ornandu-se apoi dupa cum se doreste, adaugandu-se si florile de zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

iri_iri 1

14.12.2012, 18:43

ma bucur mult ca va place

diaconta 1

26.02.2013, 10:23

La multi ani draga mea

iri_iri 1

26.02.2013, 16:33

multumesc diaconta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dobos tort