Tort Dobos

de iri_iri in Torturi, 11 Dec 2012 | 2453 vizualizari

 

.....acest tort il fac doar pentru doua persoane dragi mie si de fiecare data ii cuceresc!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 4 oua,
  • 5 linguri de lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat bun de modelat.
  • pentru crema avem nevoie de :
  • 500 ml lapte dulce,
  • 250 g de zahar,
  • 1/2 pachet margarina,
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao.
  • pentru ornat avem nevoie de
  • un plic de praf de frisca ,
  • 150 ml lapte ,
  • un intaritor de frisca
  • flori de zahar din comert.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa.

Separat pregatim crema astfel: adaugam zaharul in lapte, apoi adaugam faina si cacaoa. Punem pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se da deoparte adaugandu-se margarina.

Se trece apoi la asamblare, adaugand crema peste fiecare foaie astfel incat ultima parte sa ramana de crema. Frisca se prepara dupa instructiunile de pe plic, ornandu-se apoi dupa cum se doreste, adaugandu-se si florile de zahar         

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Dobos-0
Tort Dobos-1
Tort Dobos-2
Tort Dobos-3
Tort Dobos-4
Tort Dobos-5
Tort Dobos-6
Tort Dobos-7
Tort Dobos-8
Tort Dobos-9

COMENTARII (27)

iri_iri

iri_iri 1

14.12.2012, 18:43

ma bucur mult ca va place

diaconta

diaconta 1

26.02.2013, 10:23

La multi ani draga mea

iri_iri

iri_iri 1

26.02.2013, 16:33

multumesc diaconta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!