Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!

de ionela2682 in Torturi, 15 Iul 2011 | 3054 vizualizari

 

Pentru astazi este tripla aniversare in familia mea..bunicul,sotul si nepoata,toti nascuti in aceeasi zi..am avut marea placere sa le prepar tortul si dulciurile ( fursecuri si biscuiti fiind o petrecere cu copii , doar nepoata fiind prezenta..bunicul nefiind in localitate iar sotul nefiind in tara)..acestea fiind spuse nu -mi ramane decat sa le urez 'La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Blatul 26 cm
  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml iaurt
  • 1 plic de gelatina+1 cescuta apa
  • cacao
  • 4 pliczahar vanilat+1 fiola esenta de vanilie
  • Decor
  • pasta de zahar
  • caramele sugus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!:

Blatul:


-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet


-adaugam faina si omogenizam


galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie


-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt


-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.


-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.


(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)


Crema:


-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)


-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam


-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,omogenizam


-impartim compozitia in doua parti egale:intr-una adaugam cacao iar in cealalta adaugam esenta si zaharul vanilat,omogenizam bine cele doua compozitii.


-blatul il taiem in 3 pe orizontala


-punem primul blat in tava de tort in care l-am si copt,insiropam ( apa + zahar fierte) dupa care cu ajutorul a 2 posuri ( sau a 2 pungi)facem cercuri concentrice cu cele doua creme ( vezi foto)


-acoperim cu ce-l de-al 2-lea blat,insiropam si facem aceeasi operatiune ,tinand cont sa alternam invers cele doua compozitii.


-acoperim cu ultimul blat insiropat ,dam la rece pana se intareste crema.


-ungem tortul cu un strat foarte subtire de crema si-l imbracam in pasta de zahar


-decoram dupa bunul plac.( si da..litera "N" este special pusa invers!)


-tinem la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

nadina73 1

17.07.2011, 20:56

LA MULTI ANI! tuturor sarbatoritilor,iar tie FELICITARI

rodica_m 1

27.08.2011, 15:22

Felicitari sarbatoritilor!!! iar tie felicitari pt idee: (daca iti apartine ideea cu aranjatul cremei) esti o adevarata creatoare si inovatoare, imi place!

corina241 1

14.12.2011, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars