Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!

de ionela2682 in Torturi, 15 Iul 2011 | 5895 vizualizari

 

Pentru astazi este tripla aniversare in familia mea..bunicul,sotul si nepoata,toti nascuti in aceeasi zi..am avut marea placere sa le prepar tortul si dulciurile ( fursecuri si biscuiti fiind o petrecere cu copii , doar nepoata fiind prezenta..bunicul nefiind in localitate iar sotul nefiind in tara)..acestea fiind spuse nu -mi ramane decat sa le urez 'La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Blatul 26 cm
  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml iaurt
  • 1 plic de gelatina+1 cescuta apa
  • cacao
  • 4 pliczahar vanilat+1 fiola esenta de vanilie
  • Decor
  • pasta de zahar
  • caramele sugus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!:

Blatul:

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet

-adaugam faina si omogenizam

galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie

-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.

-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.

(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)

Crema:

-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)

-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam

-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,omogenizam

-impartim compozitia in doua parti egale:intr-una adaugam cacao iar in cealalta adaugam esenta si zaharul vanilat,omogenizam bine cele doua compozitii.

-blatul il taiem in 3 pe orizontala

-punem primul blat in tava de tort in care l-am si copt,insiropam ( apa + zahar fierte) dupa care cu ajutorul a 2 posuri ( sau a 2 pungi)facem cercuri  concentrice cu cele doua creme ( vezi foto)

-acoperim cu ce-l de-al 2-lea blat,insiropam si facem aceeasi operatiune ,tinand cont sa alternam invers cele doua compozitii.

-acoperim cu ultimul blat insiropat ,dam la rece pana se intareste crema.

-ungem tortul cu un strat foarte subtire de crema si-l imbracam in pasta de zahar

-decoram dupa bunul plac.( si da..litera "N" este special pusa invers!)

-tinem la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

nadina73 1

17.07.2011, 20:56

LA MULTI ANI! tuturor sarbatoritilor,iar tie FELICITARI

rodica_m 1

27.08.2011, 15:22

Felicitari sarbatoritilor!!! iar tie felicitari pt idee: (daca iti apartine ideea cu aranjatul cremei) esti o adevarata creatoare si inovatoare, imi place!

corina241 1

14.12.2011, 21:58

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata de casa