Tort de ciocolata cu frisca

de alilianaa in Torturi, 16 Iun 2013 | 1640 vizualizari

 

Tort aniversar pentru un nepotel drag, Adi.
In consecinta, nu avem in prezentare foto cu sectiunea tortului. Va asigur ca a aratat bine si a placut celor prezenti.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • un ou
  • 7 linguri zahar
  • 150 g unt
  • o jumatate tableta de cicolata
  • 2 linguri cacao
  • o jumatate de plic gelatina
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar,
  • 300 ml apa
  • frisca -200 ml
  • Sos de ciocolata:
  • 2 linguri unt,
  • o jumatate tableta ciocolata,
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).



Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine. Faina, praful de copt, cacaoa si amidonul se amesteca si se pune peste compozitia de ou, lingura cu lingura amestecandu-se de jos in sus.



Am asezat o hartie de copt intr-o forma rotunda, am pus aluatul si am dat la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. Se aplica testul scobitorii...



Crema: Oul se bate bine cu zaharul pana se obtine o crema. Se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, ciocolata. Cand se leaga bine se adauga cacaoa si esenta de rom. Se mixeaza bine. La final se pune jumatate de pachet de gelatina dizolvata. Se mixeaza, se da la rece.



Siropul: se caramelizeaza zaharul, cand este gata se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul. Se da la rece.



Frisca
: se bate.



Sos de ciocolata: intr-o craticioara cu fund dublu se pune pe foc untul cu ciocolata si 2 linguri mici de apa. Se lasa pe foc pana se omogenizeaza bine. Se da la rece.



Asambalarea: tortul se taie pe jumatate rezultand doua foi de tort.



Blatul se baza se insiropeaza bine, se pune crema, a doua foaie, se insiropeaza, se finiseaza putin. Se da la rece pentru 10 minute. La urma se pune sosul de ciocolata dupa inspiratie ( eu l-am pus cum m-am priceput), si frisca.



Se da la rece cateva ore bune.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

alilianaa 1

17.06.2013, 18:06

Multumesc Tabita

alilianaa 1

17.06.2013, 18:06

Multumesc Ursulina

alilianaa 1

17.06.2013, 18:06

Dia, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu Rom