Tort creme Ole cu capsuni

de Constelatialeu in Torturi, 24 Ian 2013 | 4284 vizualizari

 

Imi place sa fac combinatii,uneori imi ies alteori nu,dar eu incerc ,nu ma las.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic creme ole ciocolata
  • Crema
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 2 plicuri creme ole vanilie
  • 300 ml smantana 32% grasime
  • 300 ml lapte rece
  • Glazura
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cogniac( n-am avut brandy)
  • 200 g ciocolata
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort creme Ole cu capsuni:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga galbenusurile, unul cate unul si la final plicul de creme ole de ciocolata. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu cca 25-35 minute. Se lasa la rece.

Crema

Se pun intr-un bol praful de crema, smantana, laptele si zaharul si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.

Glazura:

Apa, zaharul si cogniacul pe foc sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, se lasa pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final se adauga untul si se amesteca continuu pana se topeste si untul. Se lasa la racit.

Asamblare:

Peste blatul racit se aseaza crema, se intinde uniform si se baga la frigider. Dupa vreo ora se scoate si se toarna glazura inca calduta. Se orneaza cu capsuni. Se pot pune capsuni si in crema, bucatele mai mici. Se tine la rece cca 2-3 ore, apoi se portioneaza.

TIPS-URI

1

glazura am facut-o pe baie de abur e mai sigur asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort creme Ole cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si crema de iaurt