Tort creme Ole cu capsuni

de Constelatialeu in Torturi, 24 Ian 2013 | 2058 vizualizari

 

Imi place sa fac combinatii,uneori imi ies alteori nu,dar eu incerc ,nu ma las.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic creme ole ciocolata
  • Crema
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 2 plicuri creme ole vanilie
  • 300 ml smantana 32% grasime
  • 300 ml lapte rece
  • Glazura
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cogniac( n-am avut brandy)
  • 200 g ciocolata
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort creme Ole cu capsuni:

Blatul:


Albusurile se bat spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga galbenusurile, unul cate unul si la final plicul de creme ole de ciocolata. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu cca 25-35 minute. Se lasa la rece.


Crema


Se pun intr-un bol praful de crema, smantana, laptele si zaharul si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.


Glazura:


Apa, zaharul si cogniacul pe foc sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, se lasa pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final se adauga untul si se amesteca continuu pana se topeste si untul. Se lasa la racit.


Asamblare:


Peste blatul racit se aseaza crema, se intinde uniform si se baga la frigider. Dupa vreo ora se scoate si se toarna glazura inca calduta. Se orneaza cu capsuni. Se pot pune capsuni si in crema, bucatele mai mici. Se tine la rece cca 2-3 ore, apoi se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

glazura am facut-o pe baie de abur e mai sigur asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort creme Ole cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lavinia 1

24.01.2013, 16:56

foarte bun

Bya Ralu 1

24.01.2013, 17:24

Satisfyyourcravings 1

24.01.2013, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort Himalaya