Tort de ciocolata decadent

de Satisfyyourcravings in Torturi, 27 Aug 2015 | 5767 vizualizari

 

Reteta preferata a familiei noastre. Un tort umed, care nu are nevoie de insiropare si care se pastreaza bine chiar si mai multe zile.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 grame cacao
  • 315 grame faina
  • 500 grame zahar
  • 2 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 1/4 lingurite praf de copt
  • 1 1/4 lingurite sare
  • 2 oua mari plus 1 galbenus
  • 300 ml apa calda
  • 300 ml lapte acru
  • 110 grame plus 2 linguri ulei
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 720 grame ciocolata neagra
  • 600 ml smantana
  • sare
  • zahar pudra- optional
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata decadent:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao.

Se amesteca toate ingredientele uscate cu telul si se cern. Se adauga ingredientele umede si se amesteca pana la omogenizare. 

Se toarna compozitia in tava, se introduce in cuptor pe raftul din mijloc. Se coace 30 de minute. 

Se scoate din coptor si se lasa la racit 15 minute. Cu un cutit,  se desprinde marginea blatului de tava, daca este nevoie. Se rastoarna tortul pe un grilaj, se indeparteaza tava si hartia de copt si se lasa la racit complet. 

Pentru crema, se topeste ciocolata la bain marie. Se opreste focul, pastrand oala deasupra aburilor. Se adauga smantana si sare si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga zaharul pudra, daca folositi, in functie de gust. 

Se lasa la racit pana are consistenta potrivita. 

Se asambleaza tortul in functie de preferinte. 

TIPS-URI

1

Fotografiile sunt de la doua torturi diferite, folosind aceeasi reteta. Unul are umplutura de cireste, iar celalalt are crema de ciocolata in care am adaugat Dom Benedictine

2

Crema este acrisoara de aceeia puteti adauga pudra de zahar optional

3

Din cantitatile date puteti face un tort precum cel cu Batman, cu 2 etaje

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata decadent" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos)