Tort de ciocolata decadent

de Satisfyyourcravings in Torturi, 27 Aug 2015 | 2346 vizualizari

 

Reteta preferata a familiei noastre. Un tort umed, care nu are nevoie de insiropare si care se pastreaza bine chiar si mai multe zile.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 grame cacao
  • 315 grame faina
  • 500 grame zahar
  • 2 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 1/4 lingurite praf de copt
  • 1 1/4 lingurite sare
  • 2 oua mari plus 1 galbenus
  • 300 ml apa calda
  • 300 ml lapte acru
  • 110 grame plus 2 linguri ulei
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 720 grame ciocolata neagra
  • 600 ml smantana
  • sare
  • zahar pudra- optional
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata decadent:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao.


Se amesteca toate ingredientele uscate cu telul si se cern. Se adauga ingredientele umede si se amesteca pana la omogenizare.


Se toarna compozitia in tava, se introduce in cuptor pe raftul din mijloc. Se coace 30 de minute.


Se scoate din coptor si se lasa la racit 15 minute. Cu un cutit, se desprinde marginea blatului de tava, daca este nevoie. Se rastoarna tortul pe un grilaj, se indeparteaza tava si hartia de copt si se lasa la racit complet.


Pentru crema, se topeste ciocolata la bain marie. Se opreste focul, pastrand oala deasupra aburilor. Se adauga smantana si sare si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga zaharul pudra, daca folositi, in functie de gust.


Se lasa la racit pana are consistenta potrivita.


Se asambleaza tortul in functie de preferinte.

 

TIPS-URI

1

Fotografiile sunt de la doua torturi diferite, folosind aceeasi reteta. Unul are umplutura de cireste, iar celalalt are crema de ciocolata in care am adaugat Dom Benedictine

2

Crema este acrisoara de aceeia puteti adauga pudra de zahar optional

3

Din cantitatile date puteti face un tort precum cel cu Batman, cu 2 etaje

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata decadent" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

27.08.2015, 20:50

O feliuta mica as vrea si eu!

Andra_Constantinescu 1

28.08.2015, 09:56

Super!

Moni_alex 1

28.08.2015, 10:12

foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata umplut cu menta