Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura

de Ancutsa in Torturi, 26 Noi 2019 | 2616 vizualizari

 

De Sf. Stelian o serbăm pe una dintre surorile mele. De data aceasta, blatul de tort l-am pregătit după rețeta bunicii, adăugând unt la blatul cu nuci. Mi s-a părut mai bun așa. Apoi am ales o cremă de zmeură și l-am decorat cu volănașe și trandafiri.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă (mărime M),
  • 200 g unt,
  • un praf de sare,
  • 7,5 ml îndulcitor,
  • 3 linguri făină,
  • 6 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt Dr. Oetker,
  • pentru crema de zmeură:
  • 8 linguri gem de zmeură,
  • 4 linguri apă,
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 4 ml îndulcitor,
  • Sucul de la o portocală,
  • O linguriţă esenţă de rom,
  • pentru decor :
  • 250 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 1 linguriță cacao,
  • 1 linguriță zahăr pudră cu aromă de rom Dr. Oetker,
  • Coloranți alimentari naturali pudră (roșu, galben),
  • Ornamente Galaxie Dulce Dr. Oetker,
  • Ornamente Lumea Unicornilor Dr. Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura:

 

 

Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare.

Separat, se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri.

Se adaugă și praful de copt, nuca şi făina, amestecând bine. Se obţine o compoziție pufoasă, care se toarnă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic, aprox 25-30 de minute. Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se prepară un sirop din 400 ml apă, 4 ml îndulcitor, sucul de la o portocală, se lasă să fiarbă 5-8 minute, se dă de pe foc, se aadaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

 

Crema de zmeură:

Se desface gemul de zmeură (eu am avut gem de casă) în puțină apă, se lasă la răcit, se strecoară de sâmburi.

Se amestecă o cutie de cremă mascarpone cu 100 ml frişcă lichidă, cu mixerul, se adaugă și zahărul Bourbon și spuma de zmeură, omogenizând.

 

Asamblare şi decor:

Se taie tortul în două foi, se îndepărtează capacul, se însiropează, se umple cu cremă, așezând capacul la mijloc, între foi.

Se amestecă 250 g cremă mascarpone cu 250 ml frişcă lichidă și o linguriță de zahăr cu aromă de rom, cu mixerul, se îmbracă tortul într-un strat superficial, apoi din crema ce rămâne se împarte în mai multe castronele pentru a adăuga coloranți alimentari. Eu am folosit unii naturali, tip pudră, în 3 castronele, pentru a obține culoarea piersicii, roz pal și roz intens.

Se ornează tortul cu volănașe și trandafiri,  cu ajutorul unui poș, folosind diferite duze.

Două linguri de cremă se amestecă cu puțină cacao, pentru scrisul de pe tort.

Se decorează cu onamente de zahăr.

 

Porţii: 15

Timp de coacere: 25-30 min

Timp de pregătire: 2h 30min

 

Poftă Bună!

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/tort-cu-trandafiri-volanase-si-crema-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

29.11.2019, 12:46

Frumos!

Ancutsa 1

29.11.2019, 14:49

Multumesc, domnule Dante!

oanapl 1

21.12.2019, 21:31

Ce bine arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort 1 anisor