Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura

de Ancutsa in Torturi, 26 Noi 2019 | 1525 vizualizari

 

De Sf. Stelian o serbăm pe una dintre surorile mele. De data aceasta, blatul de tort l-am pregătit după rețeta bunicii, adăugând unt la blatul cu nuci. Mi s-a părut mai bun așa. Apoi am ales o cremă de zmeură și l-am decorat cu volănașe și trandafiri.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă (mărime M),
  • 200 g unt,
  • un praf de sare,
  • 7,5 ml îndulcitor,
  • 3 linguri făină,
  • 6 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt Dr. Oetker,
  • pentru crema de zmeură:
  • 8 linguri gem de zmeură,
  • 4 linguri apă,
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 4 ml îndulcitor,
  • Sucul de la o portocală,
  • O linguriţă esenţă de rom,
  • pentru decor :
  • 250 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 1 linguriță cacao,
  • 1 linguriță zahăr pudră cu aromă de rom Dr. Oetker,
  • Coloranți alimentari naturali pudră (roșu, galben),
  • Ornamente Galaxie Dulce Dr. Oetker,
  • Ornamente Lumea Unicornilor Dr. Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura:

 

 

Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare.

Separat, se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri.

Se adaugă și praful de copt, nuca şi făina, amestecând bine. Se obţine o compoziție pufoasă, care se toarnă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic, aprox 25-30 de minute. Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se prepară un sirop din 400 ml apă, 4 ml îndulcitor, sucul de la o portocală, se lasă să fiarbă 5-8 minute, se dă de pe foc, se aadaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

 

Crema de zmeură:

Se desface gemul de zmeură (eu am avut gem de casă) în puțină apă, se lasă la răcit, se strecoară de sâmburi.

Se amestecă o cutie de cremă mascarpone cu 100 ml frişcă lichidă, cu mixerul, se adaugă și zahărul Bourbon și spuma de zmeură, omogenizând.

 

Asamblare şi decor:

Se taie tortul în două foi, se îndepărtează capacul, se însiropează, se umple cu cremă, așezând capacul la mijloc, între foi.

Se amestecă 250 g cremă mascarpone cu 250 ml frişcă lichidă și o linguriță de zahăr cu aromă de rom, cu mixerul, se îmbracă tortul într-un strat superficial, apoi din crema ce rămâne se împarte în mai multe castronele pentru a adăuga coloranți alimentari. Eu am folosit unii naturali, tip pudră, în 3 castronele, pentru a obține culoarea piersicii, roz pal și roz intens.

Se ornează tortul cu volănașe și trandafiri,  cu ajutorul unui poș, folosind diferite duze.

Două linguri de cremă se amestecă cu puțină cacao, pentru scrisul de pe tort.

Se decorează cu onamente de zahăr.

 

Porţii: 15

Timp de coacere: 25-30 min

Timp de pregătire: 2h 30min

 

Poftă Bună!

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/tort-cu-trandafiri-volanase-si-crema-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (20)

dantes 1

29.11.2019, 12:46

Frumos!

Ancutsa 1

29.11.2019, 14:49

Multumesc, domnule Dante!

oanapl 1

21.12.2019, 21:31

Ce bine arata!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banana Cheesecake