Tort bradut

de Simo in Torturi, 4 Apr 2009 | 4412 vizualizari

 

Un tortulet sub forma de bradut, normal, doar sint din Brasov

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 80 g migdale macinate
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Pt crema:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 100 g cacao
  • Pt insiroapare:
  • 5 linguri lichior de portocale
  • Pt decor:
  • ornamente argintii si bombonele
  • nuca cocos verde
  • un pachet frisca lichida
  • cateva bucatele de ciocolata topite la bain-marin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bradut:

-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut!se da la cuptor pt 25 de minute!


Pt crema:


-Freci ouale cu zaharul,se adauga treptat faina,cacaoa si apoi se subtiaza cu laptele turnat treptat!se fierbe compozitia la foc mic,amestecand continuu!cand este calduta ,se incorporeaza untul frecat!


-Apoi se pregateste frisca lichida!


Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in 2 parti egale!se insiropeaza o parte cu lichiorul de portocale,se pune crema de ciocolata ,se intinde uniform!


-Se pune deasupra celalalt blat,si se imbraca tortul cu frisca(cu spritul),mai putin la baza,unde din ciocolata topita,se face baza bradutului !


-Ornezi cu ornamentele de tort argin

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bradut" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort teren de fotbal