Tort bradut

de Simo in Torturi, 4 Apr 2009 | 6374 vizualizari

 

Un tortulet sub forma de bradut, normal, doar sint din Brasov

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 80 g migdale macinate
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Pt crema:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 100 g cacao
  • Pt insiroapare:
  • 5 linguri lichior de portocale
  • Pt decor:
  • ornamente argintii si bombonele
  • nuca cocos verde
  • un pachet frisca lichida
  • cateva bucatele de ciocolata topite la bain-marin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bradut:

-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut!se da la cuptor pt 25 de minute!

Pt crema:

-Freci ouale cu zaharul,se adauga treptat faina,cacaoa si apoi se subtiaza cu laptele turnat treptat!se fierbe compozitia la foc mic,amestecand continuu!cand este calduta ,se incorporeaza untul frecat!

-Apoi se pregateste frisca lichida!

Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in 2 parti egale!se insiropeaza o parte cu lichiorul de portocale,se pune crema de ciocolata ,se intinde uniform!

-Se pune deasupra celalalt blat,si se imbraca tortul cu frisca(cu spritul),mai putin la baza,unde din ciocolata topita,se face baza bradutului !

-Ornezi cu ornamentele de tort argin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bradut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort alb-rosu pentru 8Martie